Blog

Civiele dag voor alle interne collega’s

2 min. leestijd 10 april 2018

Civiele techniek is een breed vak, dat door heel Nederland wordt uitgevoerd. Het is dan ook niet vreemd dat op alle 11 vestigingen van Voort een civiel team te vinden is. Elkaar af en toe zien is van groot belang om zoveel mogelijk kennis te delen en ieder team in zijn kracht te zetten.

Sparren en verbinding

Ervaringen delen, van elkaar leren en meer te weten komen over waar de ander de laatste tijd mee bezig is. Dat is waar het omdraait tijdens de civiele dag voor alle interne collega’s van Voort. Tijdens de civiele dag komen alle civiele techniek collega’s van Voort bij elkaar om zich te verdiepen in het vakgebied, elkaars werkzaamheden en de huidige arbeidsmarkt. Het heeft diverse voordelen om zo nu en dan met alle (interne) collega’s bij elkaar te komen. Door te bespreken wat er gaande is in de arbeidsmarkt en op de vestigingen kun je veel van elkaar leren. En de civiele dag is ook het ideale moment om de verbinding op te zoeken en elkaar te inspireren!

Presentatie van Van Gelder

Samen sparren over ontwikkelingen in het vakgebied is natuurlijk altijd goed. Maar het is extra interessant om meer te weten te komen over de invalshoek van een opdrachtgever. Daarom is onze opdrachtgever Van Gelder uitgenodigd om meer te vertellen over de organisatie en hun werkwijze bij het werven van technische professionals. Voor veel nieuwe collega’s een mooie kans om meer inzicht te krijgen in de civiele wereld van onze opdrachtgevers, en voor Voort een goede gelegenheid om aan de samenwerking te werken. Zodat we hen nog beter van dienst kunnen zijn in de toekomst.

Mink Jaap & Marijke vertellen over Van Gelder.

Collega Werner gaat in op de ontwikkelingen bij BAM.

Team civiel is onderweg naar het project van GMB.

Projectbezoek bij GMB

Na een ochtend vol presentaties, informatie en brainstorming werd het tijd om de civiele techniek in de praktijk te zien. In de middag stond een projectbezoek bij GMB op de planning: de nieuwe rioolwaterzuivering in Utrecht. Een innovatief project, want er wordt gebruik gemaakt van de Nereda-technologie. Hierbij worden bacteriën in de vorm van slibkorrels ingezet voor het zuiveren van het water. Naast dit innovatieve stukje is het fascinerend om te zien hoe in dit project de civiele techniek samenkomt met de disciplines elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Bij aankomst werd er een presentatie gegeven over het project en daarna werd het civiele team rondgeleid door onze jong professional Rutger, die bij GMB werkzaam is als assistent uitvoerder. Hij gaf meer toelichting op de werkzaamheden en wist alle vragen feilloos te beantwoorden. Het was een leerzame middag, en over een halfjaar zijn we uitgenodigd om nog een keer te komen kijken naar de voortgang van het project!