Blog

3 misvattingen over detacheren

2 min. leestijd 20 juni 2019

Wat weet jij van detacheringsbureaus? En hoe weet je dat het klopt? Er zijn namelijk veel vooroordelen over detacheringbureaus. Of beter gezegd, misvattingen. Vandaag gaan we drie misvattingen, die al jaren in één zin worden genoemd met detachering, eens weerleggen.

1. Je kunt alleen aan de slag bij grote bedrijven

Bij detachering denk je vast aan het werken voor grote bedrijven of overheidsinstellingen. Maar ook kleine ingenieursbureaus en regionale partijen vragen ons regelmatig om hen te helpen bij het vinden van de juiste technische professionals. Juist de kleinere bedrijven vinden het soms handig dat ze de werving kunnen uitbesteden.

5 redenen dat detachering een goede keuze is

3 min. leestijd 27 januari 2018

2. Tijdelijke vervanging, maar nooit een vast contract

Vaak wordt er gedacht dat je via een detacheerder alleen tijdelijk aan het werk kunt, voor vervanging van bijvoorbeeld ziekte, zwangerschapsverlof of tijdens drukke periodes. Dit is natuurlijk niet waar. Wij zijn voor onze opdrachtgevers bijna altijd op zoek naar een technische professional die langer kan blijven. Dat betekent niet dat het nooit voorkomt dat er tijdelijke opdrachten zijn, maar dit wordt altijd direct gecommuniceerd. Als je dat niet wilt, dan vinden we zeker een andere leuke baan die wel past bij jouw wensen en ambities.  

Op zoek naar een leuke baan in de techniek?

Vertel ons jouw wensen en ambities en wij vinden de juiste baan voor jou!

3. Salaris en arbeidsvoorwaarden zijn minder goed

Iedereen denkt het, en iedereen zegt het. Zonder te weten of het waar is.  De arbeidsvoorwaarden bij detacheerders zijn slechter dan als je direct bij het bedrijf in dienst komt. Ook dit is een misvatting over detacheren. Het is voor ons als detacheerder zelfs verplicht om een groot deel van de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf aan te houden. Er mag namelijk geen onderscheid gemaakt worden. Hierdoor ben je zeker niet slechter af als je gedetacheerd bent. Soms zijn je arbeidsvoorwaarden zelfs beter!

Wil je meer weten, neem dan gerust contact op met een consultant bij jou in de buurt.