Hoe word je werkvoorbereider?

Werkvoorbereiders laten projecten op rolletjes lopen. Je maakt de planning, zorgt voor personeel, coördineert de inkoop van materialen en bewaakt het kostenplaatje. Een dynamische baan met veel doorgroeimogelijkheden. Met welke opleiding en competenties sleep jij deze felbegeerde baan als werkvoorbereider binnen?

Welke opleiding heb je nodig als werkvoorbereider?

Een werkvoorbereider heeft minimaal een mbo-opleiding gevolgd in een technische richting. Met dit diploma kun je ook doorstromen naar bijvoorbeeld de hbo-opleidingen civiele techniek, bouwkunde of werktuigbouwkunde. En vervolgens naar het wo. Om aan de slag te gaan op grotere en meer complexe projecten heb je een hbo- of wo-diploma nodig.

Welke competenties heb je nodig en welke doorgroeimogelijkheden zijn er? Dat lees je hieronder!

Welke competenties moet een werkvoorbereider hebben?

Als werkvoorbereider ben je nauwkeurig. Jij hebt zowel globaal overzicht én oog voor detail. Je kunt plannen en organiseren als de beste. Van een beetje stress schrik jij niet. Je zoekt gewoon een passende oplossing en blijft altijd positief. Hoe je een beter resultaat kunt behalen, daar denk je proactief over mee. Leergierig tot het bot ben je ook, want je wilt jezelf graag verder ontwikkelen.

Daarnaast vind je het leuk om samen te werken. Met je projectteam, maar ook schakelen met klanten, leveranciers en (onder)aannemers zie je helemaal zitten. Daarnaast werk je met software zoals AutoCAD en Navision.

Baankansen als werkvoorbereider na je opleiding?

Floreert de economie, dan groeit ook de vraag naar (bouw)projecten. En zijn er werkvoorbereiders nodig om al die projecten in goede banen te leiden. Maar in tijden van recessie daalt de vraag naar nieuwe (bouw)projecten.

Toch hoef jij je niet druk te maken om je baankansen als werkvoorbereider. De arbeidsmarkt vergrijst, er gaan meer mensen met pensioen en die banen komen vrij. Ook zal er de komende jaren heel wat moeten gebeuren om woningen en bedrijfspanden duurzamer te maken, wat is vastgelegd in het klimaatakkoord.

Kun je werken en leren ook combineren?

Wil je zeker zijn van een toffe baan? Blijf jezelf ontwikkelen. Bijvoorbeeld met het traineeship projectmanagement waarbij wij je opleiding betalen!

Met een van de tien traineeships van Voort volg je een opleiding naast je baan. In een jaar word je opgeleid tot specialist. En het mooiste? Je hebt geen zorgen over je inkomen of contract.

Werkvoorbereider vacatures

Voort is altijd op zoek naar werkvoorbereiders. Via ons kun je  ook aan de slag als projectleider, calculator, planner of tekenaar. In het actuele overzicht vind je alle openstaande vacatures. Of stuur een open sollicitatie. Dan gaan wij direct op zoek naar een baan waar jouw hart sneller van klopt!