Een goede baan zonder werkervaring, hoe kom je daar aan?

Een goede baan zonder werkervaring, hoe kom je daar aan?

Je bent net afgestudeerd, en nu? Je bent je misschien aan het oriënteren op verschillende richtingen. Of je weet al welke kant je op wilt, maar je hebt nog niet scherp hoe je daar kan komen. Want al die grote organisaties vragen om werkervaring. En daar ontbreekt het jou nu juist aan. Heb je weleens aan een traineeship gedacht?

Wat is een traineeship?

De meest bekende vorm van traineeship is een management traineeship. Veelbelovende starters op de arbeidsmarkt worden bij een topbedrijf opgeleid voor management posities. Tegenwoordig is er meer diversiteit in traineeships en zijn er verschillende bedrijven die een traineeship aanbieden.
De vergelijking met een stageplek is snel gemaakt. Er is een aantal grote verschillen tussen een traineeship en een stage. Bij een traineeship ben je afgestudeerd en stroom je de arbeidsmarkt op, terwijl je een stage volgt als je nog met je opleiding bezig bent. Bij een traineeship ontvang je een bijbehorend salaris, waar je bij een stage een vergoeding krijgt. In een traineeship krijg je persoonlijke coaching om professional te worden. In een stage wordt je begeleidt.
Een traineeship is een (starters)functie bij een werkgever waarin je als trainee wordt opgeleid tot specialist in een vakgebied. In het programma van een traineeship staat de combinatie van werken en leren centraal. Zo’n traject kan enkele maanden tot een paar jaar in beslag nemen.

Ben jij straks ook één van deze trainees?

Waarom zou je een traineeship doen?

Het grote voordeel van een traineeship is dat je heel doelgericht aan je carrière werkt. Je hebt een doel en daar werk je naartoe. Namelijk het vooruitzicht van een functie die je ambieert. Het kan zijn dat je via een traineeship bij een bedrijf binnenkomt, waar je anders niet zomaar zou kunnen instromen. Je leert de organisatie goed kennen en je wordt heel gericht begeleidt tijdens je werk. Je kan je verworven kennis direct toepassen. Waar je bij een reguliere baan je functie al moet kunnen uitvoeren, krijg je bij een traineeship de kans om je te ontwikkelen.

Hoe werkt een traineeship?

Binnen het vakgebied van je opleiding heeft Voort een aantal werkgevers waarbij er een traineeship wordt aangeboden. Je gaat volgens een vooraf bepaalde termijn het traineeship aan. Dat loopt uiteen van één jaar tot drie jaar. Je gaat aan de slag in een junior functie en krijgt persoonlijke begeleiding én een opleiding. Als alles goed gaat heb je aan het eind van het traineeship het kennisniveau en de werkervaring van een professional.

De voordelen van een traineeship:

Download de infographic traineeship

Wil je meer weten over de acht traineeships die Voort aanbiedt? Download een verhelderende infographic met de drie stappen die je neemt om tot een traineeship bij Voort te komen.

Klik op onderstaande afbeelding om deze te vergroten en op te slaan.

Download infographic traineeship Voort