Blog

Wat moet er in een ontslagbrief staan?

2 min. leestijd 23 oktober 2017

Een ontslagbrief is zoals de naam al doet vermoeden een brief waarmee je jouw ontslag indient. Voordat je je ontslag schriftelijk vastlegt, heb je jouw leidinggevende al mondeling op de hoogte gebracht van je naderend vertrek.

En dan?

Vervolgens stel je een brief op. Hiermee beëindig je officieel de arbeidsovereenkomst tussen jou en je werkgever. Deze kun je op verschillende manieren schrijven, afhankelijk van de reden van je vertrek. Hieronder lees je wat er in een ontslagbrief moet staan.

Ontslag nemen: waar moet ik op letten?

2 min. leestijd 2 november 2017

Wat staat er in een ontslagbrief?

De toon kan verschillen, maar het document moet altijd een aantal gegevens bevatten om rechtsgeldig te zijn. Zorg er tijdens het schrijven van je brief voor dat het volgende in de ontslagbrief staat:

  • De bedrijfsnaam en het adres van het bedrijf waar je werkzaam bent
  • Je gehele naam en huidige functie
  • Een duidelijke vermelding dat je opzegt en per welke datum je jouw contract beëindigt
  • Een juiste ondertekening: plaats, datum, tijd en handtekening

Hoe schrijf ik een ontslagbrief?

1 min. leestijd 1 oktober 2017

Tips voor wat er in een ontslagbrief moet staan

In principe kan je ontslagbrief uit slechts een enkele zin bestaan. Maar wanneer je je brief iets uitgebreider maakt, kun je ervoor zorgen dat je op een prettige manier uit elkaar gaat. En een positieve indruk achter laat. Zo kun je in de toekomst nog een beroep op elkaar doen. Het kan ook voorkomen dat een werknemer ontslag neemt vanwege een conflict met de werkgever. Stuur in dit geval je ontslagbrief altijd per aangetekende post en bewaar het verzendbewijs. Naast de verplichte gegevens die in een ontslagbrief moeten staan, zijn er nog een paar andere tips om rekening mee te houden:

  • Bewaar altijd een kopie van je brief
  • Vraag eventueel om een getuigschrift
  • Zorg dat je de ontslagbrief op tijd verstuurt in verband met de opzegtermijn
  • Houd rekening met een concurrentiebeding, als dit in je contract is opgenomen. Want dan mag je niet binnen een bepaalde tijd of omgeving bij een concurrent aan de slag gaan

Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief?

2 min. leestijd 12 december 2017

Redenen voor schrijven ontslagbrief

Een nieuwe baan kan de reden zijn voor het beëindigen van je arbeidsovereenkomst. Maar het kan ook zo zijn dat je een conflict hebt met je werkgever, dat je baan gezondheidsproblemen of veel stress veroorzaakt. Houd er rekening mee dat je niet altijd recht hebt op een WW-uitkering, wanneer je zelf ontslag neemt. Lees op de website van UWV of je in aanmerking komt voor een werkloosheidsuitkering. Ben je op zoek naar een nieuwe baan in de techniek? Bekijk de actuele vacatures van Voort.