Blog

Wat doet een projectcoördinator?

2 min. leestijd 6 februari 2019

Een projectcoördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van projecten. Hij of zij stuurt het team aan en coördineert de werkzaamheden van de uitvoering. In deze functie wordt er gerapporteerd aan bijvoorbeeld de projectleider.

HBO en werkervaring

Voor de functie is minstens een HBO-opleiding in een technische richting nodig, zoals installatietechniek of civiele techniek. het is een functie met een hoge mate van verantwoordelijkheid. Daarom wordt ook altijd om behoorlijk wat jaren werkervaring gevraagd.

Trainingen

2 februari 2017

De werkzaamheden van een projectcoördinator

De projectcoördinator houdt zich bezig met de coördinatie, engineering en uitvoering van projecten. Onder de werkzaamheden valt ook het bijwonen van vergaderingen, onderhouden van contacten met onder andere opdrachtgevers en aannemers, en het maken van planningen. Daarnaast ziet de projectcoördinator toe op de naleving van voorschriften, richtlijnen en procedures. En hij of zij is verantwoordelijk voor de eindcontrole van bijvoorbeeld de ontwerpen, berekeningen en bestellingen.

Aan het werk als projectcoördinator

Een projectcoördinator kan aan de slag in bijna alle bedrijven binnen de technische sector. Ook bij Voort vind je diverse vacatures om aan het werk te gaan in deze functie. In het vacatureoverzicht vind je de openstaande functies bij opdrachtgevers door heel Nederland. Kijk in het overzicht of er een leuke baan voor jou tussen staat, en solliciteer met je CV en motivatiebrief. Of stuur een open sollicitatie. Onze consultants gaan dan direct op zoek naar een passende uitdaging.

5 keer slimme vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek

4 min. leestijd 11 juni 2018

De benodigde competenties voor de functie

Als projectcoördinator ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van het project. Daarom is het gewenst dat de professional bepaalde vaardigheden heeft. Zo is het belangrijk dat je in deze functie over een goed organisatie- en planningsvermogen beschikt, zodat er resultaatgericht gewerkt kan worden naar een goede uitvoering van het project. Ook ben je in deze functie stressbestendig en ambitieus. Daarnaast komt het van pas wanneer de professional een goede mondelinge communicatie en veel overtuigingskracht heeft.