Blog

Wat doet een project engineer?

2 min. leestijd 15 augustus 2018

Een project engineer is verantwoordelijk voor de engineering van projecten. Hij of zij houdt zich ook bezig met het maken van calculaties en berekeningen van het bouwproces, en de coördinatie van de CAD-engineering werkzaamheden.

HBO-opleiding en werkervaring

In deze functie wordt er gerapporteerd aan de lead engineer of projectleider. Voor deze functie heeft de professional minstens een HBO-opleiding in een technische richting afgerond, zoals werktuigbouwkunde. En al een aantal jaren werkervaring opgedaan binnen de functie van project engineer.

De voordelen van werken en leren tegelijk

3 min. leestijd 30 april 2021

Aan het werk als project engineer

Een project engineer gaat aan het werk bij bijvoorbeeld een advies- of ingenieursbureau. Ook bij Voort vind je diverse vacatures om aan het werk te gaan in deze functie. In het vacatureoverzicht vind je openstaande functies bij opdrachtgevers door heel Nederland. Kijk in het overzicht of er een leuke baan voor jou tussen staat, en solliciteer met je CV en motivatiebrief. Of stuur een open sollicitatie. Onze consultants gaan dan direct op zoek naar een passende uitdaging.

Functieomschrijving van een project engineer

De project engineer houdt zich bezig met de pre-engineering van een ontwerp. Zo heeft de engineer meer houvast omtrent de verwachte kosten en besparingen van een project. Een andere taak die bij deze functie hoort, is het maken van calculaties en (eventueel) offertes. Ook het bepalen van kostprijzen, de coördinatie en aansturing van de CAD-engineer en afstemming met andere betrokkenen behoort tot de werkzaamheden. Daarnaast is de project engineer verantwoordelijk voor het verzorgen en controleren van de diverse technische berekeningen voor het project.

5 voordelen waardoor detachering een goede keuze is

3 min. leestijd 18 mei 2021

De taken voor de functie

Als project engineer heb je de leiding over de engineering van het project. Daarom is het gewenst dat de professional over bepaalde vaardigheden beschikt. Zo is het belangrijk voor deze functie dat je een goed organisatievermogen hebt, zodat het eigen werk effectief en efficiënt uitgevoerd kan. Ook ben je in deze functie stressbestendig en stel je hoge eisen aan het eigen werk. Daarnaast komt het van pas wanneer je goed kunt samenwerken en inzicht hebt in de eigen competenties.