Blog

De voordelen van werken en leren tegelijk

3 min. leestijd 11 juni 2019

Je bent net afgestudeerd en hebt nog geen idee wat voor baan je graag wilt. Zit nog barstensvol ambitie en wilt blijven leren. Je staat immers nog aan het begin van je carrière. En uitgeleerd, dat ben je nooit. De combinatie van werken en leren is dan aantrekkelijk. Werkervaring opdoen en tegelijkertijd groeien.

Wat is werken en leren tegelijk?

Werken en leren. Een traineeship. Het draait om hetzelfde, namelijk jouw ontwikkeling. Tijdens je baan volg je een deeltijdopleiding of een intensief leerprogramma om je verder te verdiepen in jouw vakgebied. Tijdens je werk volg je bijvoorbeeld trainingen en cursussen om je kennis te verbeteren en je persoonlijke vaardigheden te versterken. Zo wordt jij de professional waar iedere werkgever naar op zoek is. Je hebt dan de juiste kennis én de praktijkervaring.

5 voordelen van werken en leren

Twijfel je nog of dit bij jou past? Jezelf verder ontwikkelen naast je werk heeft veel voordelen. Wij hebben 5 van deze voordelen voor jou op een rij gezet.

117 technische starters gaan zich verder ontwikkelen

4 min. leestijd 8 september 2017

1. Groeien, groeien en groeien

Dit betekent alles leren over de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Maar dat niet alleen, ook wordt er voor jou een baan of opdracht geregeld. Zo kun je de nieuwe kennis direct toepassen in de praktijk. En nog meer leren. Dit geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt ten opzichte van andere starters. Daarnaast geeft dit je vaak ook goede doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf waar je werkt.

2. Persoonlijke begeleiding

Werkgevers zijn gek op werknemers die zich verder willen ontwikkelen. Meer willen leren. Wanneer je werkt en leert tegelijk wordt jouw ontwikkeling vaak extra goed in de gaten gehouden. Je wordt goed begeleid en geholpen om alles uit je leertraject te halen. Ook een coach staat naast je om jou door je leerproces te begeleiden. Hierdoor kun jij dubbel zo snel groeien.

3. Financiële voordelen

Een opleiding volgen of je kennis bijspijkeren met cursussen en trainingen kost een hoop geld. Het is wel zo dat je een deel van de studiekosten kunt aftrekken van de inkomstenbelasting. Maar het blijft een investering. Bij werken en leren tegelijkertijd wordt jouw leertraject vaak grotendeels betaald door je werkgever. Mooi meegenomen, toch? Daarnaast hoef jij je ook niet druk te maken om je inkomsten, want je krijgt een marktconform salaris zoals alle andere starters.

4. Zelfkennis vergroten

Je leert niet alleen veel voor je werk. Ook leer je jezelf veel beter kennen. Wat motiveert je? Wat zijn je sterke punten en wat zijn je valkuilen? Je merkt hoe je reageert in bepaalde situaties, hoe je jouw sociale vaardigheden het best kunt inzetten en hoe je gedrag van anderen kunt beïnvloeden.

Wil jij meer weten over werken en leren tegelijkertijd?

Lees alles over de traineeships van Voort

5. Een netwerk bouwen

Je bent niet de enige die besluit om zich tijdens het werken verder te ontwikkelen. Veel starters pakken deze kans met beide handen aan. Samen met hen volg jij de trainingen en cursussen. Hierdoor heb je genoeg jonge professionals om mee te sparren en je bouwt meteen aan jouw netwerk.

Is werken en leren iets voor jou?

Ook bij Voort is het voor starters mogelijk om zichzelf te blijven ontwikkelen terwijl ze werkervaring opdoen bij één of meerdere van onze opdrachtgevers. Een betaalde opleiding én baangarantie! Hoe dan? Met een traineeship van Voort. Daarbij staat jouw ontwikkeling altijd op nummer één. Er zijn verschillende technische richtingen, zodat jij je verder kunt verdiepen in het vakgebied. Bekijk hoe jij betaald aan de slag kunt en je tegelijkertijd verder kunt ontwikkelen.