Blog

Hoe schrijf ik een ontslagbrief?

1 min. leestijd 1 oktober 2017

Met een voorbeeld ontslagbrief kun jij gemakkelijk jouw brief opstellen om je arbeidsovereenkomst te beëindigen. Het is immers niet voldoende om je ontslag enkel mondeling aan je werkgever te melden. Wettelijk gezien ben je verplicht om een ontslagbrief in te dienen.

Wat moet er in een ontslagbrief staan?

2 min. leestijd 23 oktober 2017

Een ontslagbrief schrijven

In een ontslagbrief kun je kort en bondig zijn. Maar met een uitgebreide brief zorg je ervoor dat je op een prettige manier afscheid neemt van elkaar. Hieronder vind je een voorbeeld van zowel een korte als een lange ontslagbrief.

Ontslagbrief schrijven: kort en bondig

Het is noodzakelijk dat de korte ontslagbrief bepaalde gegevens bevat om rechtsgeldig te zijn. Hieronder kun je een voorbeeld ontslagbrief downloaden. Vul de dikgedrukte velden in tijdens het schrijven van de ontslagbrief om aan de wettelijke eisen te voldoen.

Voorbeeld van een korte ontslagbrief nodig?

Download ons voorbeeld

Ontslagbrief schrijven: uitgebreid

Een voorbeeld van een uitgebreide ontslagbrief vind je hieronder. De dikgedrukte velden dien je in te vullen naar jouw persoonlijke situatie. En de schuin gemarkeerde velden zijn optioneel.

Voorbeeld van een uitgebreide ontslagbrief nodig?

Download ons voorbeeld

Per aangetekende post of e-mail

De inhoud van deze brieven kun je ook opnemen in een e-mail. Maar een e-mail wordt niet altijd gezien als een rechtsgeldig middel. Een aangetekende brief heeft daarom de voorkeur. Want zelfs als je werkgever weigert deze aan te nemen, is de brief rechtsgeldig.