Blog

Ontslag nemen: waar moet ik op letten?

2 min. leestijd 2 november 2017

Wil je ontslag nemen? Het is heel eenvoudig om als werknemer je contract op te zeggen. Dit geldt bij zowel een vast als tijdelijk contract. Vaak wordt een arbeidsovereenkomst opgezegd vanwege een nieuwe baan. Maar het kan ook voorkomen dat je ontslag neemt vanwege een conflict op het werk. Wat de reden ook is, er zijn enkele verplichtingen waar je aan moet voldoen bij het beëindigen van je arbeidsovereenkomst.

Tips voor het ontslag nemen

Vaak kun je niet zomaar ontslag nemen. Je bent gebonden aan een opzegtermijn. Deze is opgenomen in de arbeidsovereenkomst. Ook met een tijdelijk contract heb je vaak een opzegtermijn waar je rekening mee moet houden. Wanneer er geen opzegtermijn in je overeenkomst of cao staat, geldt wettelijk gezien een opzegtermijn van 1 maand.

Hoe schrijf ik een ontslagbrief?

1 min. leestijd 1 oktober 2017

Ontslag nemen met een ontslagbrief

Kondig je ontslag tijdig aan bij je werkgever. Dit doe je in de meeste gevallen door middel van een mondeling gesprek. Vervolgens ga je een ontslagbrief opstellen. Deze gebruik je om op officiële wijze de arbeidsovereenkomst tussen jou en je werkgever te beëindigen.

Meer tips voor het ontslag nemen

Heb je een nieuwe baan in het vooruitzicht? Kondig je ontslag dan niet aan wanneer je het contract bij je nieuwe werkgever nog niet getekend hebt. Op dat moment kan het namelijk nog alle kanten op. Heb je getekend? Dan kun je ontslag nemen. Nadat je dit op een nette manier hebt gedaan, kun je overleggen of het mogelijk is om je vakantiedagen op te maken. Dan ben je nog een paar dagen vrij en kun je uitgerust aan je nieuwe uitdaging beginnen. Spreek af dat je zorgt voor een goede overdacht. Met andere woorden, laat je werk op de juiste manier achter.

Wat moet er in een ontslagbrief staan?

9 november 2016

Ontslag nemen zonder uitzicht op een nieuwe baan

Heb je geen nieuwe baan gevonden? Mensen nemen soms ontslag zonder uitzicht op een nieuwe baan, wanneer er een (dreigend) conflict is met de werkgever. Andere redenen zijn ziekte, stress of een onprettige werksfeer. Houd er dan rekening mee dat je in dit geval geen recht hebt op een werkeloosheidsuitkering. Je komt dan zonder inkomen te zitten. Er zijn uitzonderingen waarbij je wel recht hebt op een uitkering. Meer informatie hierover vind je op de website van het UWV.