Blog

Leidinggeven: 5 tips

1.5 min. leestijd 17 februari 2021

Leidinggeven. Daar moet je ballen voor hebben. De een ziet het zichzelf wel doen, de ander moet er niet aan denken. Val jij onder categorie één? Doe dan je voordeel met de volgende tips.

Leidinggeven: tips

Tip 1. Spreek je ambitie uit

Heb jij de droom om verder te groeien en leiding te geven? Bespreek met collega’s hoe je jouw ambities kunt bereiken. Zij zijn er ook om jou te helpen. Alleen op die manier kan je alles uit jezelf halen.

3 tips voor meer werkgeluk

2 min. leestijd 1 april 2019

Tip 2. Accepteer feedback

Een goede leidinggevende ziet feedback niet als kritiek, maar juist als een manier om te ontwikkelen. Vraag aan je collega’s wat jouw kwaliteiten zijn. Zo ontdek waar je goed in bent, maar ook waar je nog aan moet werken. Wie weet leidt dat tot heldere inzichten.

Tip 3. Praat met je collega’s

Veranderingen kunnen soms best lastig zijn. Voor jou, maar ook voor je collega’s. Vooral als er dingen binnen het team veranderen. Wees transparant en zorg dat iedereen zich gehoord voelt. Dat zou jij zelf ook graag willen. Denk dus niet dat jij het beter weet, maar omarm de ideeën van je collega’s. Stel liever veel vragen, dan dat je het voorzegt of erger nog: voorschrijft.

5 keer slimme vragen stellen tijdens een sollicitatiegesprek

4 min. leestijd 11 juni 2018

Tip 4. Niet alles hoeft in een keer goed te gaan

Fouten maken mag. Ook als je de ambitie hebt om leiding te geven. Wees daarom niet bang om te blunderen. Daar leer je van!

Tip 5. Besef dat groei tijd kost

Mooie dingen kosten tijd. Rome is niet binnen één dag gebouwd, dus jij kan ook niet binnen één dag de perfecte leidinggevende zijn. Zorg dat je genoeg tijd neemt om te groeien en jezelf te ontwikkelen tot leidinggevende. Alleen zo bereik je de top!

Groeien als leidinggevende? Als professional van Voort krijg je niet alleen de baan die bij jou past. Je hebt ook toegang tot alle trainingen in de Voort Academy. En hadden we al gezegd dat je ook een opleidingsbudget krijgt? Bekijk direct de vacatures of kom eens op de (digitale) koffie. We leren je graag kennen!

Tijd voor een nieuwe baan?

3 min. leestijd 21 juli 2019