Blog

Hoe Ishak zijn favoriete plekjes op Schiphol leerde kennen als specialist bij Heijmans

29 juli 2021

Ishak El Bouijoufi (33) voelt zich als een vis in het water op Schiphol. Hij kent de kruipruimtes, verkeerstoren en het centrum van Schiphol vanbinnen en vanbuiten. Zo heeft hij ook zijn favoriete plekjes ontdekt, waar hij even lekker tot rust kan komen. “Voor een klus moest ik ooit het dak op. Toen heb ik ontdekt hoe gaaf het daar is. In één oogopslag zie je hoe Schiphol werkt.”

Ishak werkt bij Heijmans als kwaliteits- en veiligheidsmedewerker op Schiphol. Dit houdt in dat hij de veiligheid van zijn collega’s van Heijmans waarborgt. Een veelzijdige en belangrijke rol bij een organisatie waar hij helemaal op zijn plek zit. Een organisatie waar Voort hem aan koppelde én waar hij diverse rollen voor heeft mogen vervullen.

Voort denkt mee in mogelijkheden

Hij komt in 2018 in contact met Voort. Op dat moment is hij technisch vastgoedmedewerker en volgt hij de opleiding Integrale Veiligheidskunde. Dit om zijn kennis te verbreden en door te kunnen groeien naar een andere functie. Dat laatste is ook de reden dat Ishak met Voort in zee gaat. “Voort denkt echt met je mee in mogelijkheden. Ze kijken naar je wensen en ambities en zoeken hier een passende functie bij. Het contact is persoonlijk en mijn contactpersoon stond altijd voor mij klaar. Voor coaching, maar ook om even gezellig bij te kletsen.”

Al snel heeft Voort een passende functie gevonden. Ishak heeft er zin in en stelt zich flexibel op. Hij start als werkvoorbereider brand op Schiphol en kan al snel doorgroeien binnen Heijmans. Gedurende de periode spijkert hij regelmatig zijn kennis bij door technische trainingen via Voort te volgen. Voornamelijk trainingen over programma’s waar hij mee werkt.

Werken voor Heijmans

Inmiddels is Ishak overgenomen door Heijmans. Een toffe club van collega’s die elkaar altijd willen helpen. “De sfeer van Heijmans op Schiphol is informeel. Er is altijd ruimte voor een grapje en we delen onze successen met elkaar.” Daarnaast doet Heijmans veel aan teambuilding. Zo zijn er genoeg activiteiten waardoor Ishak zijn collega’s van Heijmans nog beter leert kennen. Van wielrenclubs tot vakantietripjes.

Via Heijmans krijgt Ishak de kans om de rol als veiligheidsmedewerker te vervullen. Een rol waar hij zijn kennis over veiligheid, die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan, perfect kan toepassen.

quote

“Dat vind ik eigenlijk het mooiste aan mijn werk, dat ik een meerwaarde kan betekenen.”

Ongelukken voorkomen

Een van de dingen waar Ishak zich nu mee bezighoudt, is het onderzoeken van incidenten. Op het moment dat er iets gebeurt, start hij samen met zijn collega’s een onderzoek op. Wat is er gebeurd, hoe is gehandeld en hoe kan dit incident in de toekomst voorkomen worden?

Hij geeft ook regelmatig trainingen aan collega’s. Tijdens deze bijeenkomsten noemt hij voorbeelden van die incidenten, om medewerkers bewust van het risico te maken. “Dat vind ik eigenlijk het mooiste aan mijn werk, dat ik een meerwaarde kan betekenen. Ik probeer mensen het gevaar en risico in te laten zien, zodat ongelukken voorkomen kunnen worden.”

Bijzondere werkplek

Inmiddels kent hij alle ins en outs van Schiphol wel, maar dat was niet altijd het geval. “In het begin is Schiphol een doolhof. Soms was ik wel 1,5 uur aan het rondrijden of rondlopen om de juiste in- of uitgang te vinden.”

De toeristen, vliegtuigen, bagage en alles wat bij Schiphol komt kijken: Ishak vindt het geweldig. Tegenwoordig werkt hij naast de verkeerstoren. “Iedere week vliegt er wel een helikopter voorbij, zoals een apache helikopter, die dan even zwaait naar collega’s in de toren. In het begin heb je geen idee wat er gebeurt, maar nu is dat vaste prik.”

Mechanical engineer Niels: “Het is erg nuttig om mijn persoonlijke vaardigheden te versterken.”

27 juli 2021

Ook werken op Schiphol via Heijmans en Voort?

Alhoewel Ishak niet meer bij Voort werkt, kijkt hij altijd nog vol lof terug op zijn tijd bij Voort. “Ik heb veel kansen gekregen en we hebben nog regelmatig contact. De begeleiding is super en ze denken actief mee in oplossingen, maar je kan ook sparren over jouw wensen en ambities.”

Lijkt het jou tof om mee te bouwen aan de toekomst van Schiphol? Voort heeft een nauwe samenwerking met Heijmans Schiphol en zorgt voor de beste match voor jou. Bekijk hier de vacatures of neem contact op met Jeroen Bosch via + 31 6 10 20 58 41 of j.bosch@voort.com.