Blog

De eerste werkdag na de vakantie goed beginnen

2.5 min. leestijd 5 september 2019

De vakantie vliegt altijd voorbij en voordat je het weet wordt de wekker weer gezet. Tijd om aan het werk te gaan! Maar na zo’n heerlijke vakantie kost het toch wat moeite om weer aan het werk te gaan. Een paar extra dagen zouden niet mis zijn.

De tips om enthousiast weer aan het werk te gaan

Weggeweest? Neem nog een dag rust

Kom je net terug van een vakantie, ga niet direct de volgende dag aan de slag. Op de terugreis ben je dan al met het werk bezig, terwijl je ook nog even kunt nagenieten. Gun jezelf dus een dag of twee om even bij te komen en weer te wennen aan thuis.

Op vakantie zonder werkstress

3 min. leestijd 1 augustus 2019

Start met de simpele taken: mail

Start rustig op. Praat bij met collega’s en begin dan met het wegwerken van je mail. Het voordeel van een paar weken vakantie is dat een deel van de mails niet meer belangrijk zijn. Het is al opgelost of iemand anders heeft het opgepakt. Ga daarna aan de slag met je andere werkzaamheden. Probeer afspraken uit te stellen tot je een beetje bijgewerkt bent. Na een paar dagen ben je weer gewend aan het gebruikelijke werk en het tempo.

Plan iets leuks in

Je kijkt lang uit naar je vakantie. Als deze dan voorbij is, raak je het vakantiegevoel kwijt. Plan daarom iets leuks in voor het weekend. Een filmpje pakken, kookcursus volgen of een dagje uit. Wat je wilt. Je kunt ook het weekend gebruiken om naar de volgende vakantie te kijken. Maar zo houd je het ontspannen gevoel langer vast en heb je iets om naar uit te kijken tijdens de eerste werkweek na de vakantie.

Ritme en sporten

Zorg ervoor dat je weer in een regelmatig ritme komt en rust creëert. En ga sporten. Hierdoor krijg je weer energie en de stofjes endorfine, serotonine en dopamine komen vrij. Dit zorgt ervoor dat je gemotiveerd, gelukkig en blij bent! Hiervoor moet je ongeveer 20-30 minuutjes sporten. Easy-peasy!

Twijfels of het tijd is voor een nieuwe baan?

Vertel ons wat jouw ambities zijn en wat je precies zoekt in een baan. Wij adviseren je graag over jouw kansen en mogelijkheden. 

Toch twijfels over je baan

Lukt het toch niet om weer in het werkritme te komen? Een paar mindere dagen of wat tegenslagen op het werk kun je niet vermijden. Maar voelt het al voor langere tijd niet goed, dan is het misschien wel tijd voor een nieuwe baan. Twijfels? Check hier het artikel met 5 redenen dat het tijd kan zijn voor een nieuwe baan.