Blog

Calculator Roel Keune: “Ik kon de geleerde stof direct op mijn werk toepassen.”

13 juli 2022

Iets doen met techniek zit er altijd al in bij Roel Keune (32). Na de HAVO-profielen Natuur & Techniek én Natuur & Gezondheid begint hij aan HBO Bouwkunde. “Ik wilde Brandweercommandant worden en dacht dat het wel handig zou zijn als ik wat van bouw en techniek af zou weten.” Die carrière bij de brandweer komt er niet, maar Roel stuit er wel op zijn grote interesse; klimaatinstallaties. “Ik was meteen gegrepen door bouwfysica. Hoe gaat een gebouw eigenlijk met zijn omgeving om? Razend interessant!”

Roel ontdekt dat er een afstudeerrichting bouwfysica aan de TU Eindhoven is en besluit hiervoor te gaan. Via een schakelprogramma kan hij doorstromen en in 2018 studeert hij met succes af. Inmiddels is hij via de studievereniging in contact gekomen met Voort. “Dat was heel fijn, want als afstudeerder weet je niet waar je moet beginnen met solliciteren. Ik heb verschillende partijen leren kennen, maar Voort was de enige met ontwikkelmogelijkheden. Dus verder leren naast je werk. Dat trok me enorm.”

quote

"Door veel met elkaar te praten en ervaringen te delen, ontwikkel je je verder in het vakgebied.”

Werken en leren

Via Voort gaat Roel aan de slag als Aankomend Calculator bij Breman in Weert. Ook begint hij aan de opleiding TVVL Klimaat- en Luchtbehandelingstechniek. “Het werken en leren tegelijk is af en toe best pittig, maar het loont absoluut. Je leert andere professionals kennen. Sommigen net afgestudeerd, anderen met een aantal jaar praktijkervaring. Door veel met elkaar te praten en ervaringen te delen, ontwikkel je je verder in het vakgebied.”

Ook biedt de opleiding Roel de benodigde praktijkkennis. “Op de universiteit leer je berekenen wat de luchtbalans is in een gebouw. Maar niemand legt je uit wat een ventilator is. Bij deze opleiding wordt bijvoorbeeld heel concreet gezegd ‘daar moet je een ventilator plaatsen’. Ik kon de geleerde stof dus direct in de praktijk brengen op mijn werk.”

De voordelen van werken en leren tegelijk

3 min. leestijd 30 april 2021

Persoonlijk contact

Roel is direct na zijn studie bij Voort in dienst gekomen en heeft via Voort bij diverse opdrachtgevers gewerkt. Voort luistert goed naar mijn wensen en ik kon vrij snel een keuze maken tussen verschillende vacatures bij mooie bedrijven. Roel heeft een aantal jaar via Voort gewerkt bij o.a. Breman, BAM en later bij Strukton, inmiddels overgenomen door Spie. Hier heeft hij nu een vaste aanstelling. “Ik had bij Voort een vast contactpersoon, waar ik regelmatig contact mee had. Dan belden we even om te kijken hoe het ging. Het is prettig om iemand te hebben om mee te kunnen sparren. En zeker wanneer een functie vervalt, is het fijn om direct gebruik te kunnen maken van het grote netwerk van Voort.”

quote

“Achteraf kregen we complimenten van de klant en ik denk met veel plezier aan deze opdracht terug.”

Calculator Roel Keune
             Roel Keune

Samenwerken met andere specialisten

De functie Calculator bevalt Roel uitstekend. “Het is een ontzettend leuke positie in het proces. Nog niet alles aan de opdracht ligt vast. Ik moet dus nadenken over wat de klant precies wil en of dat überhaupt kan. Maar ik moet ook zorgen dat onze leverancier de juiste materialen levert voor een goede prijs.” Bij Spie werkt Roel in een team met andere specialisten op het gebied van bouw en elektrotechniek.

Door samen aan projecten te werken, kan het team sneller en efficiënter met een opdracht aan de slag. “Een goed voorbeeld hiervan is een cleanroom die we moesten ontwerpen voor een klant. Het begon met een aanvraag met hele specifieke condities. Daarop hebben we direct een team samengesteld met verschillende specialisten. Door op locatie te gaan kijken en veel met elkaar te sparren, hebben we heel snel een prijsopgave kunnen maken. Alles kwam bij elkaar. Achteraf kregen we complimenten van de klant. We hadden zo goed meegedacht en snel geleverd. Ik denk met veel plezier aan deze opdracht terug.”

Een leven lang ontwikkelen

Is Roel nu uitgeleerd? “Absoluut niet. Ik geloof in een leven lang ontwikkelen. Na de TVVL Klimaat- en Luchtbehandelingstechniek heb ik via Voort ook nog trainingen gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het is belangrijk jezelf te leren kennen, als persoon én als professional.” Ook toekomstige opleidingen zijn al bijna uitgestippeld. “Ik ben me aan het oriënteren op de TVVL Hydraulische schakelingen. Maar ook de 3-jarige post-HBO Hoge Installatie Techniek (HIT) lijkt me wel wat. Je gaat dan heel uitgebreid door alle aspecten van de installatietechniek heen.”

Werkvoorbereider Jan-Willem: “Je vaardigheden schieten de lucht in.”

20 januari 2022

Opleidingsmogelijkheden

Al met al concludeert Roel dat de stap van studeren naar werken via Voort voor hem heel positief heeft uitgepakt. “Voort heeft een belangrijke rol gespeeld aan de start van mijn carrière. Niet alleen hebben zij veel contacten in de installatietechniek, maar ook de opleidingsmogelijkheden bieden veel voordelen. Ik kan het volgen van een opleiding via Voort echt aanraden, zeker aan mensen met een universitaire achtergrond. De opleiding slaat een brug tussen wat je op school hebt geleerd en het werk waar je nu dagelijks mee bezig bent.”

Jezelf ook versterken?

Geef jezelf een voorsprong en kies voor een talentprogramma van Voort. Je leert naast je baan samen met andere professionals zoals jij. Of je nou een starter bent of al werkervaring hebt. Wij vinden een baan voor je waar jij kan groeien en verzorgen jouw talentprogramma. De kosten zijn voor ons. Neem vrijblijvend contact met ons op en kom langs voor een kop koffie. Dan vertellen we je wat wij voor jou kunnen betekenen. Voor je het weet hebben we je droombaan gevonden. Eerst zelf rondkijken? Dat kan ook! Bekijk hier onze vacatures.