Blog

5 tips om een vakantiedip te voorkomen

1.5 min. leestijd 2 september 2020

De eerste werkdagen na een lekkere vakantie zijn bijna nooit leuk. Je verlangt gewoon weer terug naar de dagen dat je vrij was. Hoort erbij. Maar wist je dat er ook zoiets als een serieuze vakantiedip bestaat? Waar je gratis een portie stress bij krijgt? Gelukkig hebben wij een paar tips om een vakantiedip te voorkomen!

Geen vakantiedip met deze tips

1. Neem de vakantie mee naar huis

Laat je vakantie niet achter als je weer naar huis gaat, maar neem herinneringen en souvenirs mee. Ga thuis aan de slag met een fotoboek of druk foto’s af, zodat je af en toe terug kunt denken aan die mooie momenten.

Zo overleef je de eerste werkdagen na de vakantie

2.5 min. leestijd 21 augustus 2020

2. Pak ook wat rustdagen na je vakantie

Niets is vervelender dan thuiskomen van je vakantie en de dag erna meteen weer aan de slag te moeten. Grote kans dat je de laatste vakantiedagen dan niet helemaal meer genoot, omdat de gedachte ‘werk’ door je hoofd spookte.

Zorg daarom dat je thuis ook nog even tot rust komt voordat je weer in de vijfde versnelling gaat. Gewoon even je spullen uitpakken, de koelkast volladen en je naasten trakteren op je vakantieverhalen.. Zo kan je daarna met een frisse blik je werk weer oppakken.

3. Zet een van je plannen door

Tijdens de vakantie maken we massaal plannen voor als we weer thuis zijn. Een nieuwe baan, meer sporten, een andere hobby oppakken of een taal leren. We bedenken hoe we ons leven leuker en relaxter kunnen maken.

Net zoals voor de goede voornemens van het nieuwe jaar geldt ook voor deze plannen: zet minstens één van je plannen door en binnen no-time heb jij het uitgevoerd. Een trots en enthousiast gevoel gaat dan overheersen. Lekker!

3 tips voor meer werkgeluk

2 min. leestijd 1 april 2019

4. Stop met moeten

Een ontspannen gevoel komt doordat je op vakantie vaak niets moet van jezelf. Probeer minder eisen aan jezelf te stellen en genoegen te nemen met goed in plaats van perfect. Dat levert een fijn ontspannen gevoel op in plaats van het gejaagde gevoel dat je krijgt van alleen maar door blijven gaan.

5. Plan activiteiten in

Doorbreek de dagelijkse sleur waar je tegenop kijkt door nieuwe activiteiten te ondernemen. Plan dit ook doordeweeks in, zodat je na het werk niet op de bank gaat hangen. Sportief, cultureel, creatief of technisch. Het is helemaal aan jou wat je gaat doen. Als je er maar plezier in hebt.

Kom je niet van je vakantiedip af? Dan ligt het misschien aan je werk en is het tijd om van baan te wisselen. Bekijk onze vacatures in de techniek of neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken!

Tijd voor een nieuwe baan?

3 min. leestijd 21 juli 2019