Blog

4 tips om een vakantiedip te voorkomen

1.5 min. leestijd 11 september 2019

De eerste dagen werken na een lekkere vakantie zijn bijna nooit leuk. Je wilt gewoon weer terug naar de dagen dat je vrij was. Maar wist je dat er ook zoiets als de vakantiedip bestaat? Hier kun je zelf stress van krijgen. Gelukkig hebben wij een paar tips om een vakantiedip te voorkomen!

Geen vakantiedip met deze tips

Neem de vakantie mee naar huis

Laat je vakantie niet achter als je weer naar huis gaat, maar neem herinneringen en souvenirs mee. Ga thuis aan de slag met een fotoboek of druk foto’s af, zodat je af en toe terug kunt denken aan die heerlijke vakantie.

De eerste werkdag na de vakantie goed beginnen

2.5 min. leestijd 5 september 2019

Zet een van je plannen door

Tijdens de vakantie gaan we allemaal massaal ontspannen en maken plannen voor als we weer thuis zijn. We bedenken hoe het beter kan en hoe we het ontspannen gevoel vast kunnen houden. Een nieuwe baan, meer sporten, een andere hobby oppakken of een taal leren. Net zoals voor de goede voornemens van het nieuwe jaar geldt ook voor deze plannen, zet minstens één van je plannen door en binnen no-time heb jij het uitgevoerd. Een trots en enthousiast gevoel gaat dan overheersen. Lekker!

Stop met moeten

Een ontspannen gevoel komt doordat je op vakantie vaak niets moet van jezelf. Probeer minder eisen aan jezelf te stellen en genoegen te nemen met goed in plaats van perfect. Dat levert een fijn ontspannen gevoel op in plaats van een gejaagd gevoel dat je krijgt van het alleen maar door blijven gaan.

3 tips voor meer werkgeluk

2 min. leestijd 1 april 2019

Plan activiteiten in

Doorbreek de dagelijkse sleur waar je tegenop kijkt door nieuwe activiteiten te ondernemen. Plan dit ook doordeweeks in, zodat je na het werk niet op de bank gaat hangen. Sportief, cultureel of creatief of technisch. Het is helemaal aan jou wat je gaat doen.

Kom je niet van je vakantiedip af? Dan ligt het misschien aan je werk en is het tijd om van baan te wisselen. Bekijk onze vacatures in de techniek of neem contact met ons op om jouw mogelijkheden te bespreken!

Tijd voor een nieuwe baan?

3 min. leestijd 21 juli 2019