Blog

3 tips voor meer werkgeluk

2 min. leestijd 1 april 2019

Werkgeluk, de nieuwe trend van dit moment. Waar je ook aan het werk bent, je wilt gelukkig zijn in je werk. Werkgevers leggen hier steeds meer de focus op, maar het mooie ervan is dat je dit ook zelf in de hand hebt. Waar het vooral om draait bij werkgeluk is dat je energie haalt uit de dingen die je doet, terwijl je de energietrekkers zoveel mogelijk links laat liggen.

De juiste baan door extra ontwikkeling

1 min. leestijd 29 september 2017

De 3 tips voor op het werk

1. Zorg voor voldoende uitdaging

Het klinkt cliché, maar genoeg uitdaging in je baan zorgt ervoor dat je met meer plezier naar je werk gaat. Vind je jouw werk saai worden of heb je het idee dat je meer kan, geef het dan aan bij je werkgever. Wie weet kun je samen kijken naar een andere invulling van je functie, een extra verantwoordelijkheid of interessant project waar je aan kunt werken. Met voldoende uitdaging haal jij energie uit je werk.

2. Deel zijn van een team

Het begint al als je een kind bent, het verlangen om ergens bij te horen. Niet voor niets wordt altijd gezegd dat mensen sociale wezens zijn. Het is fijn om een band met iemand op te bouwen. Dit geldt ook voor op de werkvloer. Als je het gevoel hebt dat je onderdeel bent van een team, dan heb je meer redenen om naar je werk te gaan dan het werk alleen.

3. Successen delen

Stilstaan bij je successen is erg belangrijk voor je werkgeluk. Dit geeft je nieuwe energie voor een volgend project of doelstelling. Ga eens na wat je het afgelopen halfjaar allemaal al hebt gedaan en bereikt. Deel dit ook met collega’s en vraag wat zij allemaal voor successen hebben behaald – als jullie dit nog niet delen. Dit zorgt ook nog eens voor verbinding en trots!

Deze 6 factoren beïnvloeden jouw baantevredenheid

3 min. leestijd 23 februari 2018

Vooruit, nog eentje om mee af te sluiten. Zorg ervoor dat je met regelmaat pauzes van een paar minuten neemt tijdens je werk. Strek even de benen, waan je een minuutje op vakantie of praat met een collega nog even na over het weekend. Deze korte breaks zorgen ervoor dat je energielevel op peil blijft. Energie heb je namelijk nodig om je werk leuk te blijven vinden!

Op zoek naar dé baan voor jou?

Dan zit je goed bij Voort. Wij vinden de baan waar jouw hart sneller van klopt. Bekijk direct de vacatures. Of volg de webinar op 4 juni en laat je vrijblijvend informeren over je carrièremogelijkheden. Want die zijn er nog volop! Intakes en sollicitaties vinden gewoon online plaats.