Wat is het salaris van een software engineer?

Terug naar overzicht
Werken in de techniek

Wat is het salaris van een software engineer?

Software engineers zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en implementeren van onder andere systemen, applicaties en software. Naast het ontwerpen is ook het testen en onderhouden van de systemen een onderdeel van het takenpakket.

Kansen op de arbeidsmarkt

Deze technische professionals maken veel kansen op de arbeidsmarkt, omdat automatisering een belangrijke rol speelt bij veel organisaties. Ook de industrie is constant in ontwikkeling, waardoor nieuwe vacatures worden gecreëerd. Goede professionals zijn daarom altijd welkom binnen het vakgebied. Maar wat verdienen software engineers in de industriële automatisering eigenlijk?

Lees ook

Salaris software engineer

Het salaris in de sector industrie ligt gemiddeld tussen de €2300,- en €3500,- bruto per maand. Wat heeft invloed op de hoogte van het salaris? Jouw kennis van specifieke besturingssystemen, zoals Siemens S7, speelt mee bij de bepaling van het maandloon. Ook het aantal jaren werkervaring is belangrijk. Hoe meer ervaring, hoe hoger het salaris. Ook wanneer een junior professional een HBO- of WO-opleiding heeft afgerond, verdient hij of zij meer dan hun lager opgeleide collega’s.

Doorgroeimogelijkheden

Software engineers hoeven niet te blijven hangen in hun functie. De systemen van tegenwoordig worden steeds complexer. Hierdoor is het mogelijk door te groeien naar een senior functie. Maar ook naar een rol als lead engineer of projectleider. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het bedrijf waar de engineer werkzaam is.

Genoeg vacatures

Als software engineer industrie kun je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Ook bij Voort vind je veel openstaande vacatures. Naast een marktconform salaris ontvang je goede secundaire arbeidsvoorwaarden. En ontwikkeling wordt aangemoedigd. Zo kunnen alle professionals van Voort trainingen volgen om vooruit te gaan op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Ben je op zoek naar een baan als software engineer?

Bekijk onze vacatures en solliciteer op een passende functie!

Bekijk snel alle vacatures!

Heb je een interessante vacatures gevonden bij Voort? Solliciteer met jouw CV en motivatiebrief. Niets gevonden dat bij je past? Stuur dan een open sollicitatie. Onze consultants gaan direct voor je op zoek naar de juiste werkplek.