Blog

Terug naar overzicht
Werken in de techniek

Wat is het salaris van een elektromonteur?

Het salaris van een elektromonteur is afhankelijk van zijn of haar leeftijd en werkervaring. Een beginnende elektromonteur gaat onder de begeleiding van een ervaren monteur aan de slag met onder andere het bekabelen, aansluiten en onderhouden van installaties.

In eerste instantie is hij of zij bezig met het uitvoeren van de werkopdrachten. Wanneer er meer ervaring is opgedaan als monteur, worden er ook meer verantwoordelijkheden gegeven. En meer vrijheid om zelf aan het werk te gaan. Maar wat is het salaris voor deze functie?

Het salaris van een elektromonteur

Een startende elektromonteur verdient niet hetzelfde salaris als een ervaren monteur. De gevolgde opleiding en het aantal jaren werkervaring spelen mee voor de hoogte van het salaris. Het gemiddelde salaris ligt tussen de €2200,- en €2500,- bruto per maand. Een starter kan onder dit maandloon zitten, terwijl een ervaren monteur soms meer verdient dan het gemiddelde salaris.

Doorgroeimogelijkheden

Er zijn doorgroeimogelijkheden binnen de functie van een elektromonteur. Na een aantal jaren werkervaring is het mogelijk om meer verantwoordelijkheden te krijgen. Ook het begeleiden van starters is een verantwoordelijkheid die aan het takenpakket toegevoegd kan worden. Een andere optie is het doorgroeien naar andere functies binnen de organisatie. Of het opzetten van een eigen bedrijf.

Op zoek naar een baan als elektromonteur?

Bekijk de vacatures en vind dé baan die bij jou past!

Bekijk vacatures

Aan het werk

Als elektromonteur is het mogelijk om bij verschillende bedrijven aan het werk te gaan. Zo zijn er vaak veel vacatures voor deze functie binnen de beveiligingsbranche, onderhoudsbedrijven en installatiebedrijven. Maar ook aannemers en bouwbedrijven hebben elektromonteurs nodig voor het installeren of onderhouden van installaties. Deze bedrijven hebben een elektromonteur in dienst of huren een zzp’er in.

Elektromonteur vacatures

Ben je op zoek naar een elektromonteur vacature? In het overzicht vind je alle openstaande vacatures. Zoek de functie die bij jou past en solliciteer met je CV en sollicitatiebrief. Of stuur een open sollicitatie. En wij gaan direct voor jou op zoek naar de juiste werkplek.