De meest kansrijke technische functies

Terug naar overzicht
Werken in de techniek

De meest kansrijke technische functies

De technische arbeidsmarkt is krap. Coronacrisis of niet. Met de vaccinaties op gang, zal de arbeidsmarkt alleen maar verder aantrekken. Als technisch professional zijn je baankansen dus goed. Maar naar welke functies is nou de meeste vraag? Dit zijn de meest kansrijke functies op dit moment.

Kansrijke beroepen in de bouw & installatietechniek

In de bouw is veel vraag naar werkvoorbereiders, tekenaars, calculators en uitvoerders. Daarnaast zoeken veel opdrachtgevers momenteel projectleiders, ontwerpers en constructeurs. Maar ook landmeters en bodemkundig onderzoekers komen eenvoudig aan de bak.

In de installatietechniek zijn monteurs, engineers, projectleiders en ontwerpers erg gewild. Ook zijn er voldoende banen voor tekenaars, werkvoorbereiders en calculators in de installatietechniek.

Kansrijke beroepen in de industrie

De industrie snakt naar ontwerpers, PLC-programmeurs en software engineers. Ook als projectleider, werkvoorbereider en tekenaar in de werktuigbouwkunde of elektrotechniek zal je niet lang hoeven te zoeken naar een nieuwe baan.

Kansrijke beroepen in de civiele techniek

De civiele techniek zoekt specialisten in de grond-, weg- en waterbouw. Van projectleiders tot werkvoorbereiders. Ook tekenaars, calculators en landmaters hoeven zich geen zorgen te maken om hun baankansen.

Lees ook

Vind jouw vacature

Wil je aan de slag in één van deze technische functies? Voort vindt de baan waar jij echt blij van wordt. De baan waar jij kan groeien. De baan die bij je past. We hebben ingangen bij 800+ opdrachtgevers in heel Nederland. Benieuwd naar de actuele vacatures? Of naar jouw mogelijkheden? Kom eens een vrijblijvend kopje koffie doen.

Net afgestudeerd, en dan?

Als starter is het zelfs in een krappe arbeidsmarkt lastig om de juiste baan te vinden. Voort helpt je ontdekken waar jij het best tot je recht komt. Ook investeren we in jouw ontwikkeling. Bijvoorbeeld met een talentprogramma waarin je werken en leren combineert. Het talentprogramma gaat verder waar je studie ophoudt. Na een jaar ben jij een echte specialist in je vakgebied. Bekijk de verschillende talentprogramma’s waaruit je kan kiezen.

Bron: UWV, kansrijke beroepen, december 2020

Blijf lezen