Waarom recruitment specialist Sam weer terugkwam bij Voort

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Waarom recruitment specialist Sam weer terugkwam bij Voort

Dat Sam Beckers (29) op zijn plek zit bij Voort, weet hij nu zeker. Hij maakt in 2020 een uitstapje naar een ander bedrijf, maar komt al snel weer terug. “Ik adem de cultuur van Voort en voel mij hier thuis,” vertelt hij. Sparren met collega’s en elkaar helpen is iets wat hij het allerliefste doet. Dat mag hij in zijn nieuwe rol veel doen.

Sam stapt vier jaar geleden bij Voort binnen. Hij start als junior recruiter Bouw & Installatie in team Weert. Via zijn collega’s leert hij de kneepjes van het vak. Na drie jaar groeit hij door naar consultant. Vanaf dan heeft hij een eigen netwerk van professionals en klanten die hij begeleidt. Supertof, maar het blijkt niet hetgeen waar zijn passie ligt. Hij houdt zich liever met recruitment bezig. Professionals binden aan de organisatie en gesprekken met hen voeren over hun ambities.

Zijn gevoel knaagt aan hem

Sam besluit dat het tijd is voor iets anders. Hij zegt zijn contract bij Voort op en gaat bij een ander bedrijf aan de slag als corporate recruiter. Een leuke functie, maar zijn gevoel knaagt aan hem. Heeft hij wel de juiste keuze gemaakt?

Na een tijdje weet hij het zeker. Het was de verkeerde beslissing om weg te gaan. “Ik voel me thuis bij Voort en adem de cultuur. Bij Voort werk je samen aan een doel. Dat vind ik belangrijk in mijn werk. Ik miste het sparren met collega’s, de gezellige sfeer en het feit dat ik gewoon mijzelf kan zijn. Ik miste Voort,” vertelt hij.

Nieuw vakgebied leren

Gelukkig heeft Sam al die tijd contact gehouden met zijn oud-collega’s. Al snel komt hij weer terug in contact met Voort. Helemaal terug naar het oude nest? Dat niet. Het team van recruitment zoekt nog versterking. Maar dan binnen een andere businessline: Civiele techniek. Goed nieuws, want recruitment is juist hetgeen waar Sam energie van krijgt.

“Ik zocht een nieuwe uitdaging. Een stukje buiten m’n comfortzone,” vertelt Sam. “Ik denk dat het altijd goed is om meer vakgebieden te leren kennen. Zo ben je breed inzetbaar en verbreed je je kennis.” Door veel vragen te stellen aan collega’s, leert Sam alles over Civiele techniek.

“Het leuke aan Voort is dat iedereen open staat voor feedback. Met die feedback kunnen we allemaal beter worden in ons werk.”

Andere recruiters begeleiden

In zijn nieuwe functie als Team Lead Recruitment Civiele techniek houdt hij zich meer bezig met het tactische en strategische gedeelte binnen recruitment. Samen met collega’s kijkt hij hoe ze recruitment binnen de businessline nog beter in kunnen zetten. Denk aan het opzetten van talentprogramma’s of het binden van professionals. Dat coördineren en begeleiden van projecten geeft Sam energie. “Ik ben blij dat ik deze kans heb gepakt. Ik zit echt op mijn plek en vind mijn werk superleuk.”

Met zijn ervaring kan hij ook starters begeleiden en met hen het inwerktraject doorlopen. “Het leuke aan Voort is dat iedereen open staat voor feedback. Met die feedback kunnen we allemaal beter worden in ons werk.”

Lastig om kandidaten in de techniek aan je te binden

Waarom recruitment hem zo trekt? Omdat het tegenwoordig onwijs lastig is om kandidaten in de techniek aan je te binden. “Het geeft mij echt voldoening als ik een professional spreek en hem of haar uiteindelijk aan een baan help. Een baan voor lange termijn én waar de professional helemaal tot zijn of haar recht komt. Een baan is toch onwijs belangrijk in je leven. Mooi als ik daar een bijdrage aan kan leveren.”

Daarnaast vindt Sam het fijn dat hij de ruimte krijgt om zijn eigen projecten op te pakken. Met een gezellige club collega’s samen werken aan een doel. “Voor mij is succes als ik mijn ervaring kan delen, zodat we samen beter worden en ons doel behalen.”

Starten als recruiter of consultant bij Voort

Ben jij enthousiast geworden van Sams verhaal? En lijkt het jou tof om samen met collega’s te werken aan doelen? Dan is Voort op zoek naar jou. Wij willen groeien, dus dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe collega’s. Bekijk hier de interne vacatures voor recruiters en consultants. Sam en zijn collega’s leren je graag de kneepjes van het vak.