Voort - teamlead recruiters Carlyn en Malou

Werken bij Voort

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Recruiter bij Voort de mooiste baan ooit

Werken als recruiter bij Voort. Wie kunnen daar beter over vertellen dan onze recruiters? Carlyn en Malou geven een kijkje in hun dagelijkse werk en leggen uit waarom ze helemaal op hun plek zitten.

Leren in de praktijk

“Ik wou dat ik aan jouw kant van de tafel zat.” Tot dat inzicht kwam Carlyn Sligman (31) toen ze op gesprek ging bij uitzendbureaus. Haar interesse in recruitment was geboren. Het had alles wat ze wilde: interactie met mensen en hen verder helpen. Er was alleen één probleem. Carlyn miste ervaring. Na haar toerismestudie werkte ze drie jaar in Spanje als rental agent. De switch naar recruitment was dan ook niet makkelijk gemaakt. In Spanje noch Nederland. Alles veranderde toen Carlyn de recruiter vacature van Voort onder ogen kreeg en haar hart een sprongetje maakte. “Er stond letterlijk in dat je opgeleid zou worden tot recruiter. En zo bleek. Ik heb ontzettend veel geleerd. Van mijn manager Marian Zandberg, van collega’s en van alle trainingen die ik mocht volgen.”

Elke dag genieten

Het leukste aan recruitment? Dat is voor Carlyn beslist het sociale aspect. Ze smult van alle gesprekken die ze met kandidaten voert over hun kwaliteiten en ambities. Net zo veel voldoening geeft het schakelen met consultants om goede profielen onder de aandacht te brengen. De consultants zijn verantwoordelijk voor de match met opdrachtgevers.

Inmiddels werkt Carlyn alweer een ruime 4 jaar met veel plezier als Teamlead Recruiter Bouw & Installatietechniek. Wat ze nog wil bereiken? “Een groter netwerk opbouwen en nieuwe recruiters begeleiden, net zoals ik die begeleiding heb gekregen. Voort heeft mij alle kansen gegund om te ontdekken wat bij me past.”

"Het sociale aspect is het leukst aan deze functie. Je krijgt veel voldoening van alle gesprekken met kandidaten over hun kwaliteiten en ambities."
Carlyn Sligman

Kiezen uit drie banen

Voor Malou Welling (23) was recruitment al bekender terrein. Als teamleider bij Albert Heijn kreeg ze verschillende verantwoordelijkheden op het gebied van werving, selectie en gespreksvoering. Na haar opleiding HRM startte ze bij Voort als recruiter Industrie. Inmiddels heeft ze sinds kort promotie gemaakt tot Teamleader!

LinkedIn tipte haar vorig najaar op de recruiter vacature bij Voort. Malou hoefde niet lang na te denken. “Het klonk meteen leuk en fris. Ik had nog meer sollicitaties lopen en moest uiteindelijk kiezen uit drie banen. Met Marian klikte het en waren de gesprekken ook gewoon gezellig. Ze had echt interesse in mij als persoon.”

Techniek is niet eng

Voort bemiddelt professionals in de techniek, maar laat je daardoor niet afschrikken. Technische kennis is geen must. “Van tevoren was ik daar wel even bang voor,” geeft Malou toe. “Het is een lastig te begrijpen veld voor buitenstaanders en het stond ver van mij af. Maar het gaat om de verbinding aangaan. Het oprechte gesprek voeren, open vragen stellen en erachter komen wat iemand drijft. Voort gelooft in jou. Je krijgt veel vrijheid en kan aanpakken wat je wilt, dus in zoverre vul je zelf de functie in.

Een dag als recruiter

De ochtend staat meestal in het teken van sourcen. Je bekijkt de LinkedIn-updates en ziet dat een goede kandidaat weer beschikbaar is. Je grijpt direct de telefoon en plant een kennismakingsgesprek in bij een van je collega consultants. Hij heeft namelijk een mooie vacature die precies aansluit bij de ambities van de kandidaat. Dan samen lunchen op de vestiging waar je werkt en als je zin hebt een potje tafelvoetbal.

Vaak ben je ‘s middags bezig met intakes en schakelen met consultants. Maar ook met sourcing voor specifieke vacatures of campusrecruitment. Denk bij dat laatste aan contact leggen met scholen en studieverenigingen. Vervolgens verzorg je daar trainingen over bijvoorbeeld cv’s schrijven, solliciteren en profileren. Ook hebben de recruiters elke week een kennissessie met elkaar.

Persoonlijke begeleiding

Onder begeleiding van manager Marian is er veel ruimte om te groeien. Carlyn is maar al te blij met haar. “Ik verveel me snel,” lacht ze. “Daarom heb ik veel uitdaging nodig. Marian speelt daar prachtig op in. Ze neemt je bijvoorbeeld mee in projecten die aansluiten bij je ambities.”

Dat beaamt Malou ook. “We hebben tweewekelijks gesprekken over mijn ontwikkeling. Marian is meer een coach dan een leidinggevende.”

Start jij als recruiter en word jij onze nieuwe collega?

Zit je inmiddels op het puntje van je stoel? Voort zoekt altijd leergierige recruiters. De ideale collega is nieuwsgierig, sociaal en verbindend. Iemand met ambitie die van aanpakken weet en stevig in de schoenen staat. En iemand die bewust kiest voor recruitment. Want… wat is het een mooi vak om te zorgen dat mensen de baan van hun leven vinden!

Groei samen met Voort verder in je carrière. Bekijk onze recruiter vacatures hier. Of neem contact op met Malou of Carlyn!

Bekijk direct onze openstaande vacatures als recruiter

no related jobs found