Veelgestelde vragen over werken bij Voort

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Veelgestelde vragen over werken bij Voort

Je bent op banenjacht en wilt je natuurlijk goed oriënteren. Is detachering iets voor jou en wat houdt werken bij Voort precies in? Ontdek de FAQ’s!

Veelgestelde vragen

Kom ik bij Voort in dienst?

Je komt bij Voort in dienst en gaat aan de slag voor één van onze opdrachtgevers. Dat is detachering. Wij zijn als jouw werkgever verantwoordelijk voor alles rondom loopbaanbegeleiding, ontwikkelmogelijkheden, salaris en arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een normale arbeidsovereenkomst met de zekerheid van een vast inkomen. Dat is ook direct het verschil tussen detachering en werken via een uitzendbureau. Bij een uitzendbureau bouw je pas na 78 weken zekerheid op. Stopt je opdracht voortijdig, dan stopt ook je uitzendovereenkomst en krijg je geen salaris meer. Daar hoef je je bij Voort niet druk om te maken.

Wat voor contract krijg ik?

Meestal krijg je een jaarcontract. Liever een vast contract? Doen we ook. Dat gaat in goed overleg. Mocht je op zoek zijn naar een tijdelijk project, dan zijn daar ook altijd genoeg mogelijkheden. In dat geval krijg je een contract voor de duur van het project. Net wat jij wilt.

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

Alles draait om jouw groei. Daarom kan je als professional bij Voort verschillende traineeships en opleidingen volgen. Daarnaast kan je kiezen uit zo’n 30 trainingen in onze Voort Academy. Van technische trainingen tot persoonlijke. Ook krijg je jaarlijks een opleidingsbudget t.w.v. € 1.500,- om te besteden aan opleidingen, trainingen of coaching. Je hebt een vast contactpersoon bij Voort die jou persoonlijk begeleidt en met je spart over jouw groei.

Ook leuk om te lezen

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Er zijn volop kansen bij Voort om door te groeien in je functie. Er zijn veel professionals die jaren via ons blijven werken voor verschillende opdrachtgevers om zo meer kennis en ervaring op te doen. Je kan ook via Voort doorgroeien bij dezelfde opdrachtgever als deze hier de kansen voor biedt. Of je komt bij Voort in vaste dienst en gaat op projectbasis aan de slag bij diverse opdrachtgevers.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Als je gesolliciteerd hebt of benaderd bent, dan leren we elkaar eerst kennen tijdens een gesprek. Daarin bespreken we jouw wensen en mogelijkheden. Bevalt dit van beide kanten? Dan stellen we je in overleg voor aan één of meerdere opdrachtgevers. Zij nodigen je uit voor een sollicitatiegesprek, dat we samen voorbereiden. Ben jij positief? En de opdrachtgever ook? Dan start je met je nieuwe baan via Voort.

Wat als ik toch niet tevreden ben met een baan?

Door jouw kwaliteiten, ambities en wensen te achterhalen vinden we een baan die bij jou past. Blijkt het uiteindelijk toch geen perfecte match vanuit jou of de werkgever? Kaart dit dan gewoon aan bij ons, zodat we samen kunnen kijken naar een oplossing. Dit kan een baan zijn bij een andere opdrachtgever, een andere functie of een oplossing buiten Voort om. We staan klaar om alle mogelijkheden met je door te nemen. We willen namelijk dat jij blij wordt van je baan!

Op zoek naar een technische baan die bij je past?

Vertel ons je ambities en wat je zoekt in een baan en wij gaan voor jou op zoek!

Bekijk technische banen

Hoe is de begeleiding vanuit Voort?

Je krijgt een of meerdere vaste consultants die jou persoonlijk begeleiden tijdens het sollicitatieproces. Maar ook daarna zie je jouw consultant(s) nog met regelmaat. Er zijn meerdere evaluatiemomenten per jaar om te bespreken hoe het met je gaat. Samen kijken we naar jouw groeikansen. Met onder andere trainingen van de Voort Academy, coaching en het opleidingsbudget kom jij tenslotte verder.

Wat is het salaris?

Er zijn vaak aannames dat je bij een detacheerder minder betaald krijgt dan wanneer je rechtstreeks bij een opdrachtgever in dienst gaat. Dit klopt niet. Sterker nog, het is wettelijk bepaald dat dit niet eens mag. Je verdient dus een marktconform salaris op basis van je opleiding, werkervaring, talenten en ambities. Net zoals je bij de opdrachtgever zou krijgen.

Hoeveel vakantiedagen krijg ik?

Je krijgt 25 vakantiedagen op basis van een fulltime dienstverband. Atv- en adv-dagen zijn afhankelijk van de cao van de opdrachtgever.

Weet jij welke technische functie echt bij je past?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en kom erachter van welke baan jij blij wordt.

Ik wil een gratis adviesgesprek 

Kan ik een vrijblijvend gesprek aanvragen?

Natuurlijk, dat juichen we juist toe. Het is goed om je te oriënteren. In een kennismakingsgesprek helpen we jou uit te zoeken welke functie en wat voor soort bedrijf bij jou past. Uiteraard nemen we hierin de mogelijkheden van Voort mee, maar het staat je vrij om hier niets mee te doen. Jij hebt de regie.

Heb je nog een vraag? Neem gerust contact op met een consultant bij jou in de buurt. Bekijk hier de vestigingen en contactgegevens.