“Doe je best, dan kan je ver komen.”

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Van consultant naar operationeel manager: “Doe je best, dan kan je ver komen.”

Annemijn Best (32) loopt al heel wat jaartjes mee. Ze start in 2014 als consultant bij Voort, destijds nog TRACÉ. Inmiddels is ze operationeel manager en stuurt ze meerdere teams aan. Een mooi groeipad, waar ze hard voor heeft gewerkt.

Zonder Google Maps op stap

Het commerciële aspect trekt Annemijn aan in de rol van consultant. “Ik wilde graag met targets en doelen werken. Dat geeft mij een kick.” Na een paar leuke gesprekken en klik met de organisatie, is het raak bij Voort. Al snel dompelt ze zich in het wereldje van Geo-informatie. “Ik weet nog dat ik in mijn eigen leaseauto stapte en op pad ging naar een klant. Spannend, maar ik vond het zo cool dat ik gewoon die verantwoordelijkheid kreeg en mijn eigen winkeltje mocht beheren,” vertelt Annemijn.

Dat stukje vrijheid vindt ze fantastisch. Op pad gaan en een netwerk opbouwen. “Het is een zelfstandige functie, maar je mag alles vragen. Juist door het gewoon te doen, leer je het snelste.” Grappig, want wanneer Annemijn bij Voort begint, maakt ze nog geen gebruik van Google Maps. “Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik toen altijd de weg heb kunnen vinden als ik naar klanten of professionals moest. Dat kan je je nu niet meer kunnen voorstellen, op stap zonder Google Maps,” lacht ze.

“Je hebt binnen Voort alle faciliteiten die je nodig hebt om succesvol te zijn. Maak daar gebruik van en doe je ding, dan kom je er wel.”

Groeien van consultant naar manager

Samen met een kleine club collega’s heeft Annemijn een doel: Voort op de kaart zetten als specialist in Geo-informatie. “We willen heel technisch Nederland verder helpen. Zowel de klanten als de professionals.” Een sterke ambitie, die steeds meer realiteit is geworden “Geo-informatie voelt echt als mijn kindje. Die heb ik, samen met een team, groot gebracht.”

Na drie jaar als consultant te werken, komt de functie voor manager Geo-informatie vrij. Een functie die ze graag wil vervullen. En dat gebeurt ook. “Het liep eigenlijk heel natuurlijk. Ik was inmiddels een specialist in dit vakgebied en wist hoe ik het allemaal voor mij zag. Vooral de potentie die er nog in het westen van het land lag voor Geo-informatie.”

Vertrouwen in het team

Door vertrouwen in haar team te hebben, creëert Annemijn een fijne werksfeer. Het belangrijkste? Dat je als team naast elkaar staat en elkaar helpt. “Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. Natuurlijk heb je bepaalde processen die je moet volgen, maar doe wat je zegt en zeg wat je doet. Dan ben ik helemaal blij en krijg je alle vrijheid in je werk,” vertelt Annemijn.

Juist doordat ze zelf in de schoenen heeft gestaan van een consultant, kan ze haar team goed coachen. “Ik vind dat je als persoon het verschil kan maken. Je hebt binnen Voort alle faciliteiten die je nodig hebt om succesvol te zijn. Maak daar gebruik van en doe je ding, dan kom je er wel.”

De overstap naar operationeel manager

Na twee jaar manager Geo-informatie, komt er binnen Voort een plek vrij voor de functie van operationeel manager. Een rol die Annemijn mag vervullen. Het is wel even wennen. Zo houdt ze zich ineens niet meer bezig met het samenbrengen van professionals en opdrachtgevers. “Soms moest ik ook echt even op mijn handen gaan zitten en leren dat ik op een andere manier kon bijdragen. Ik was gewend om het zelf te doen.”

Succesvol zijn

Na jarenlange ervaring in het vak coacht Annemijn nu regelmatig consultants die net bij Voort zijn gestart. Een van de dingen die ze hen altijd meegeeft, is het aanhaken van de juiste mensen. “Ik vind het belangrijk dat je weet bij wie je moet zijn als je iets nodig hebt. Zorg ervoor dat jij jouw collega’s kent, maar zorg er ook voor dat je collega’s jou kennen.”

Waar Annemijn haar succes aan heeft te danken? Hard werken. “Niets komt zomaar. Als je iets wil bereiken, moet je daar je best voor doen.” Daarnaast haalt ze haar succes uit het team. “Als de werksfeer goed is en de mensen gelukkig naar hun werk gaan. Dan ben ik blij.”

Word jij de nieuwe collega van Annemijn?

Lijkt het jou ook gaaf om je eigen business te runnen? Dan is Voort op zoek naar jou! Voort groeit, dus er is genoeg plek voor jou. Bekijk alle vacatures!