“De vrijheid en verantwoordelijkheid spreken mij aan”

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Sofie over haar baan als consultant in de techniek: “De vrijheid en verantwoordelijkheid spreken mij aan”

Sofie Prinsen (23) wil iets in de mode gaan doen. Het wordt techniek. Totaal anders, maar Sofie zit helemaal op haar plek bij Voort. Ze werkt als consultant civiele techniek in Weert en Nijmegen. “De combinatie tussen op kantoor en op pad zijn, vind ik heel fijn.”

Sofie studeert in 2019 af van haar opleiding Commerciële Economie. Ze zoekt afwisseling en vindt het leuk om contact te hebben met mensen. Ze komt Voort tegen. Een technisch detacheerder. Niet iets wat ze voor ogen heeft, maar ze besluit het gesprek aan te gaan. Ze is stiekem toch wel nieuwsgierig.

Het klikt. De verantwoordelijkheid en vrijheid in het werk geven de doorslag. “Bij Voort krijg je vanaf dag één opdrachtgevers die je mag beheren. Daardoor voel je dat ze vertrouwen in je hebben. Dat is lang niet bij alle werkgevers zo,” vertelt Sofie.

Connecties leggen

Dat stukje relatieopbouw is een groot onderdeel van Sofies werk. Met opdrachtgevers, maar ook met professionals en kandidaten. Het komt dan ook goed uit dat Sofie houdt van persoonlijk contact. ‘Levelen,’ noemt ze het ook wel. Ze bezoekt regelmatig haar netwerk van opdrachtgevers en professionals, om te peilen hoe het gaat en hoe ze kan ondersteunen in hun groei. “Ik heb echt superleuke connecties, dus ik vind dat een van de mooiste dingen aan mijn werk.”

In haar werk houdt Sofie zich bezig met het verbinden van professionals en opdrachtgevers. De ideale match maken. In een markt van schaarste kan dat soms best een uitdaging zijn. “Je moet goed doorvragen en ontdekken wat professionals willen. Contact blijven houden. Ze meenemen in het proces. Alleen dan kan je de ideale match maken.”

Ook de opdrachtgever kent Sofie door en door. “Opdrachtgevers hebben vertrouwen in mij. Ik hoef meestal geen CV op te sturen voordat de professional op gesprek mag komen. Dit komt omdat ik weet wat hun behoefte is. En of deze behoefte aansluit op de wensen van de professional.”

“Ik heb superleuke collega’s die mijn werk extra tof maken. We delen successen en ondersteunen elkaar waar nodig.”

Regie over je eigen agenda

Iedere week mag Sofie zelf bepalen hoe ze haar agenda indeelt. Thuis of op kantoor. Wanneer ze naar welke professionals of opdrachtgever gaat. Heerlijk, vindt ze dat. Gewoon doen waar ze goed in is. Zonder teveel poespas en regels.

En wanneer het even minder lekker gaat, staan haar collega’s klaar om bij te springen. “Als consultant heb je goede dagen en minder goede dagen. Dat is gewoon zo. Voort vraagt niet direct waarom je targets achter blijven. Ze vragen: wat heb je nodig? En kunnen we je ergens bij helpen?”

Fijne collega’s

Dat samen doen en elkaar helpen staat centraal bij Voort. “Ik heb superleuke collega’s die mijn werk extra tof maken. We delen successen en ondersteunen elkaar waar nodig.” Zo begint het team iedere dag met een dagstart. Ze bespreken wat er die dag te doen staat en checken bij elkaar of er nog dingen zijn waar iemand tegenaan loopt. Niets bijzonders? Dan gaat iedereen gewoon lekker aan de slag.

Om het werk nog extra makkelijk te maken, biedt Voort alle faciliteiten aan die je als consultant nodig hebt. Denk aan een leaseauto, een telefoon en een laptop. Maar ook een inwerktraject die je de kneepjes van het vak leert. En uitgeleerd? Dat ben je nooit bij Voort. Je krijgt volop ontwikkelmogelijkheden met opleidingen van bijvoorbeeld Kenneth Smith. Zo blijf je jouw kennis bijspijkeren.

Aan de slag als consultant?

Ben jij net als Sofie op zoek naar vrijheid en verantwoordelijkheid in je werk? Bekijk dan hier alle vacatures voor consultants en recruiters. Sofie en haar collega’s staan te popelen om je te verwelkomen bij Voort.