In gesprek met werkvoorbereider Albertjan

Terug naar overzicht
Sollicitatietips

In gesprek met werkvoorbereider Albertjan

Dit keer zijn we in gesprek gegaan met een van onze professionals Albertjan Rijswijk uit Almere. Albertjan begon na zijn mbo (grond, weg en waterbouw) aan de hbo opleiding land en watermanagement. Zijn eerste baan was uitvoerder en daarna werd hij werkvoorbereider. Zo was hij drie jaar lang werkvoorbereider bij Ballast-Nedam. Hij maakte vooral bekistingstekeningen, maar wilde wat anders.

Van zzp’er naar detachering

Nadat Albertjan gestopt was bij Ballast-Nedam, ging hij aan de slag voor Tracé. (Tracé is later gefuseerd met Voort.) Albertjan heeft een tijd via Tracé gewerkt bij het datacenter van Microsoft Nederland. Hij was daar construction manager: “Eigenlijk ben je dan gewoon opzichter”, vertelt Albertjan lachend. Nadat de klus bij Microsoft erop zat, is Albertjan een tijd zzp’er geweest. Tot hij in contact kwam met zijn consultant Mario. Mario kon hem een goede baan aanbieden als werkvoorbereider. Albertjan werkt nog steeds met veel plezier bij van Wijk. Albertjan voegt eraan toe: “Mario en ik kunnen het goed vinden, we spreken elkaar niet vaak, maar voldoende.”

Lees ook

Werkvoorbereiding en planning

Albertjan vertelt wat hij doet bij van Wijk: “Als werkvoorbereider zorg ik voor de juiste hoeveelheden, koop ik materialen in en nog veel meer. Eigenlijk doe ik heel veel ter voorbereiding, behalve de planning.” Inmiddels heeft Albertjan zijn eerste certificaten al behaald bij de Voort Academy. Hij vertelt over zijn cursus timemanagement: “Door de cursus timemanagement heb ik geleerd om meer op te schrijven. Soms voelt het wat tegenstrijdig, ik kom tijd te kort en dan gebruik ik nog meer tijd om alles netjes op te schrijven. Toch helpt het wel, het biedt houvast en structuur. Mijn planning is nu beter op orde, maar het is lastig om niet in oude gewoontes terug te vallen. Daarom vind ik vooral het kwadrant van Eisenhower erg handig, die laat je een afweging maken tussen wat prioriteit heeft en wat niet.”

Twijfel je nog om aan de slag te gaan bij Voort?

Albertjan Rijswijk

Albertjan vertelt waarom hij is gestopt als zzp’er en toch weer is gedetacheerd: “Het is via een detacheerder gewoon veel makkelijker om aan werk te komen, ze hebben zo veel connecties. Door het grote netwerk, krijg je makkelijker en sneller de mogelijkheid om ergens op gesprek te komen. Daarnaast vind ik de mogelijkheid om cursussen te volgen een groot voordeel.” Voor iedereen die nog twijfelt zegt Albertjan: “Ik zou zeggen waarom niet? Je krijgt een goed salaris, de mogelijkheid tot het volgen van cursussen en je kunt eventueel van baan wisselen.”

Albertjan op kantoor hard aan het werk