Blog

Terug naar overzicht
Het laatste nieuws

De voordelen van werken en leren tegelijk

Je zit barstensvol ambitie en wilt groeien in je vak. De combinatie van werken en leren is dan aantrekkelijk. Ervaring opdoen en tegelijk je kennis vergroten. Ontdek wat het precies inhoudt!

Wat is werken en leren tegelijk?

Werken en leren doe je met een talentprogramma van Voort. Wij vinden de baan voor jou waar je echt blij van wordt. Die bij je past. Naast je baan volg je een intensief leerprogramma om je verder te verdiepen in jouw vakgebied. Je volgt trainingen om je kennis te vergroten en je persoonlijke vaardigheden te versterken. Zo word jij in no time de professional waar iedere werkgever naar op zoek is. Na een jaar talentprogramma heb jij de juiste kennis én de praktijkervaring.

5 voordelen van werken en leren

Twijfel je nog of dit bij jou past? Jezelf verder ontwikkelen naast je werk heeft veel voordelen. Wij hebben 5 voordelen voor jou op een rij gezet.

1. Groeien, groeien en groeien

Tijdens een talentprogramma ontdek je de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied. Ook leer je werken met bijvoorbeeld de belangrijkste software en technieken. Het talentprogramma gaat verder waar jouw studie ophoudt. Verder de diepte in dus. Je kan jouw nieuwe kennis en vaardigheden direct toepassen in de praktijk. Dit geeft je een voorsprong op de arbeidsmarkt ten opzichte van andere starters. Daarnaast geeft dit je vaak ook goede doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf waar je werkt.

2. Persoonlijke begeleiding

Werkgevers zijn gek op werknemers die zich verder willen ontwikkelen. Meer willen leren. Tijdens je talentprogramma word je goed begeleid en geholpen om er alles uit te halen. Naast de trainers die al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden en je helpen met praktijkcases, kan je ook altijd sparren met je vaste consultant bij Voort. Hierdoor kan jij dubbel zo snel groeien.

“Met het talentprogramma BIM kon ik sneller en beter meedraaien in mijn nieuwe functie. Niet alleen omdat ik met de programmatuur leerde werken, maar ook omdat in het traineeship een stuk persoonlijke ontwikkeling zat.”
Martijn Serrarens, BIM modelleur

3. Financiële voordelen

Een opleiding volgen of je kennis bijspijkeren met cursussen en trainingen kost een hoop geld. Je kan een deel van de studiekosten aftrekken van de inkomstenbelasting. Maar het blijft een investering. Bij werken en leren tegelijk met een talentprogramma betaalt Voort jouw opleiding. Mooi meegenomen, toch? Daarnaast hoef jij je ook niet druk te maken om je inkomsten, want je krijgt een marktconform salaris zoals alle andere starters.

4. Zelfkennis vergroten

Je leert niet alleen veel voor je werk. Ook leer je jezelf veel beter kennen. Wat motiveert je? Wat zijn je sterke punten en wat zijn je valkuilen? Hoe kan je effectief communiceren en krijg je dingen gedaan? Je merkt hoe je reageert in bepaalde situaties, hoe je jouw sociale vaardigheden het best kan inzetten en hoe je gedrag van anderen kan beïnvloeden. Zo sta jij straks stevig in je schoenen.

Meer weten over werken en leren tegelijk?

Lees alles over de talentprogramma’s van Voort

Bekijk de talentprogramma’s

5. Een netwerk bouwen

Je bent niet de enige die besluit om zich tijdens het werken verder te ontwikkelen. Veel starters pakken deze kans met beide handen aan. Samen met hen volg jij de trainingen en cursussen. Hierdoor heb je andere professionals om mee te sparren. Je leert veel van de praktijkvoorbeelden die zij inbrengen. En je bouwt meteen aan jouw netwerk.

Is werken en leren tegelijk iets voor jou?

Je kan je bij Voort blijven ontwikkelen terwijl je werkervaring opdoet bij één van onze opdrachtgevers. Dat zijn er trouwens 800+, dus we vinden altijd een baan die bij jou past. Een betaalde opleiding én baangarantie dus. Meer weten? Bekijk de verschillende talentprogramma’s waaruit je kan kiezen of meld je direct aan.