Projectcoördinator Gert blikt terug op de mooiste projecten van de laatste

Terug naar overzicht
Groeiverhalen

Projectcoördinator Gert blikt terug op de mooiste projecten van de laatste 15 jaar

Projectcoördinator Gert van Malenstein (47) heeft een dijk van een CV opgebouwd in de Civiele Betonbouw. Hij werkte mee aan de Noord/Zuidlijn, diverse bruggen, parkeergarages, windparken en nog veel meer. En dat allemaal via Voort, al 15 jaar lang. Welke projecten zal hij nooit vergeten?

Elk project heeft zijn eigen uitdagingen. Dat maakt elk project weer bijzonder. Maar als Gert dan toch een uitblinker moet noemen, dan is het wel het ondergrondse metrostation Vijzelgracht. Voor de Noord/Zuidlijn in Amsterdam zocht de Duitse aannemer Max Bögl 15 jaar geleden professionals voor dit project. Voort benaderde Gert en die had wel zin om er zijn tanden in te zetten.

Als werkvoorbereider was Gert verantwoordelijk voor de ruwbouw. Een mooi project door de vele specialistische uitvoeringsmethodieken waarmee hij te maken kreeg. Gert heeft acht prachtige jaren het werk mogen voorbereiden en realiseren. Met als hoogtepunt voor hem nieuwe methodieken zoals diepwanden, grondbevriezing en werken onder luchtdruk.

Lees ook

Knap resultaat

Vooruit, nog een project dat Gert nooit zal vergeten: de Geinbrug in Amsterdam Zuid-Oost voor de BAM. ‘Dit werk was een puzzel, die op detailniveau dagelijks voorbereid en afgestemd moest worden met Lean-sessies en 3D-modellen. Door de complexiteit van de werkzaamheden stond de haalbaarheid van de planning behoorlijk onder druk.’

Op dit project was Gert verantwoordelijk voor de gehele voorbereiding en realisatie. In de ontwerpfase heeft hij enkele wijzigingen doorgevoerd die in de uitvoering goed uitpakten. Door de forse besparing in tijd die zijn ideeën opleverden, kon de planning toch gerealiseerd worden. En dat is beslist iets om trots op te zijn!

Voort heeft mij breed ingezet bij verschillende opdrachtgevers, waardoor ik mij op een prettige manier heb kunnen doorontwikkelen.

Multifunctioneel inzetbaar

Ook reden tot trots is de groei en ontwikkeling die Gert doormaakte in de afgelopen 15 jaar. ‘Het grote voordeel van werken bij Voort is dat ik bij diverse (buitenlandse) aannemers heb kunnen werken. En hierbij heel veel heb gezien en flink wat ervaring heb opgedaan in de Civiele Betonbouw. Ook heb ik enkele “uitstapjes” kunnen maken in de natte waterbouw en de wegenbouw, waardoor ik multifunctioneel ben en inmiddels op veel fronten ingezet kan worden als projectcoördinator.’

Geen moment vervelen

Op dit moment werkt Gert alweer vier jaar bij BAM Infra Regio West in Amsterdam. Hij is momenteel betrokken bij de voorbereidings- en realisatiefase van het project Renovatie Zeedoksluis in Den Helder. Tegelijkertijd is hij werkzaam in de Tender Draaibrug over het Noord Hollandsch Kanaal. En als kers op de taart gaat hij het project 3DCP geprinte Fietsbruggen Noord Holland begeleiden vanaf de voorbereidingsfase tot en met de oplevering. Het mag duidelijk zijn: Gert hoeft zich geen moment te vervelen!

Ook werken aan de mooiste projecten?

Met 800 opdrachtgevers in de techniek heeft Voort altijd de juiste baan voor jou.

Vind jouw vacature

Wat doet een projectcoördinator precies?

Als projectcoördinator is het Gerts taak om de diverse projecten te begeleiden van ontwerp naar oplevering. Alle onderdelen zoals inkoop, financiën, vergunningen, planningen, werkmethodieken, keuringen en uitvoering zijn onderdeel van zijn dagelijkse werkzaamheden bij de BAM. Hoezo, veelzijdig?

Minstens zo veelzijdig zijn de projecten in de Civiele Betonbouw. Van bruggen en kademuren tot sluizen en viaducten. Van parkeergarages tot fietsenstallingen. En vergeet natuurlijk stations en geluidsschermen niet. Mooie en belangrijke projecten die de leefomgeving verbeteren.

Hoe word je projectcoördinator?

In de jaren ’90 rondde Gert de HTS Civiele Techniek en de post-hbo Bedrijfskunde af. Vervolgens begon hij zijn loopbaan als calculator en werkvoorbereider. Na zo’n tien jaar maakte hij de stap naar projectcoördinator. Een eigen verdienste waar Voort bij heeft geholpen.

‘Voort heeft mij breed ingezet bij verschillende opdrachtgevers, waardoor ik mij op een prettige manier heb kunnen doorontwikkelen. Ook heeft Voort mij via trainingen en cursussen ondersteund in mijn loopbaan, waardoor ik steeds zelfstandiger ben geworden in mijn werk. Ik heb altijd met veel plezier bij Voort gewerkt.’

Ook werken aan de mooiste projecten?

Voort vindt de juiste baan voor jou en investeert in je ontwikkeling. Bekijk direct de vacatures. Weet je nog niet precies wat bij jou past? Stuur je CV en wij zorgen voor de perfecte match!