Blog

Terug naar overzicht
Groeiverhalen

Mechanical engineer Niels: “Het is erg nuttig om mijn persoonlijke vaardigheden te versterken.”

Topsporter én technisch professional? Je hoort het niet vaak, maar voor Niels van der Vossen (24) is het de normaalste zaak van de wereld. Sterker nog, naast zijn werk en sport investeert hij ook in zijn ontwikkeling met een talentprogramma van Voort.

Al vanaf zijn zestiende speelt Niels ijshockey op hoog niveau. Drie keer per week trainen, twee wedstrijden in het weekend. Dat valt toch wat tegen als hij technische natuurkunde gaat studeren.

Omdat blijkt dat hij ook veel liever dichter bij de praktijk staat dan de wetenschap, kiest hij voor een versnelde hbo-opleiding werktuigbouwkunde. In maart 2021 mag de vlag uit en zit zijn studie erop. En dan?

"Ik was verrast hoe interessant en leerzaam het talentprogramma is."

Goede match

Niels wil gewoon lekker aan de slag. Veel leren, uitgedaagd worden en zichzelf ontwikkelen. Hij maakt een LinkedIn-profiel aan en meteen weten de potentiële werkgevers hem te vinden. Met Voort klikt het.

“Consultant Martijn van der Kroef wilde niet tien lijntjes tegelijkertijd uitgooien. Hij keek liever eerst goed wat bij mij past. We hebben uitgebreid gesproken over mijn wensen en daar is ingenieursadviesbureau Sweco uitgerold. Het ging allemaal heel vlot,” vertelt Niels.

Veel afwisseling

Hij mag op gesprek komen en is meteen enthousiast. Sweco gelukkig ook. Inmiddels is hij alweer een paar maanden onderweg in zijn eerste baan als junior mechanical engineer via Voort. Hij draait mee met projecten en is druk bezig om AutoCAD in de vingers te krijgen.

In zijn werk tekent hij bijvoorbeeld leidingwerk of maakt hij stressberekeningen. Hij vindt het vooral leuk dat Sweco zo veel verschillende klanten heeft met allemaal hun eigen standaarden en behoeften. Dat geeft veel diversiteit

Lees ook

Leerzaam programma

Naast een mooie baan stelt Voort ook een volledig betaald talentprogramma persoonlijk leiderschap voor aan Niels. Daarin volgt hij trainingen naast zijn werk om zijn communicatievaardigheden te versterken. “Ik kan er altijd iets van opsteken, dacht ik. Inmiddels heb ik de eerste trainingsdagen gehad over beïnvloeden zonder macht. Hoe breng je jouw idee over aan collega’s die hiërarchisch boven je staan? Ik was verrast hoe interessant en leerzaam het is.”

Interactieve trainingen

In de trainingen komt een stukje theorie aan bod, maar vooral gaan de deelnemers met elkaar casussen oefenen. Iedereen doet actief mee. Zo kan Niels er veel uit halen, zelfs via Teams. De groep doet bijvoorbeeld rollenspellen waarbij iemand een idee oppert en de ander de leidinggevende speelt. Dit geeft een veilige omgeving om te oefenen met mensen die net als jij vooruit willen. De trainer geeft vervolgens goede feedback.

“Ik realiseerde me dat de trainer tijdens de training al zelf toepaste wat hij ons probeerde te leren,” lacht Niels. “In Teams is het makkelijk om de verbinding kwijt te raken, maar hij betrok iedereen, zorgde voor interactie en hield de aandacht vast. Zo was het een hele productieve training en bleven concepten echt hangen.”

"We hebben uitgebreid gesproken over mijn wensen. Het ging allemaal heel vlot."

Meer vertrouwen

Ook al heeft hij nog maar enkele sessies gehad, Niels is overtuigd dat het talentprogramma een positieve invloed op zijn carrière gaat hebben. Het gaat hem helpen om optimaal in het team te functioneren. Na de eerste sessie voelt hij zich al zekerder over zijn communicatie. Hij vindt het dan ook erg nuttig om die persoonlijke vaardigheden te versterken.

Vangnet

En hoe bevalt het om gedetacheerd te worden bij Voort? “Mijn consultant Martijn is heel toegankelijk. Ik heb het gevoel dat ik altijd bij hem terecht kan. Alles is top geregeld.” Nu hij goed op weg is in zijn baan, hebben ze minder vaak contact. De werkinhoud bespreekt hij gewoon met Sweco. “Maar het is fijn om te weten dat Martijn er is als ik hem nodig heb.”

Jezelf ook versterken?

Geef jezelf een voorsprong en kies voor het talentprogramma persoonlijk leiderschap of een van de andere talentprogramma’s van Voort. Je leert naast je baan met andere professionals zoals jij. Of je nou een starter bent of een ervaren professional. Wij vinden een baan voor je waar jij kan groeien en verzorgen jouw talentprogramma. De kosten zijn voor ons. Kom eens vrijblijvend oriënteren!

Lees ook