Voort - Cheryl Blade

Blog

Terug naar overzicht
Groeiverhalen

Cheryl over GIS Advanced Program: “Zo blijf ik waardevol voor de arbeidsmarkt.”

Je leven en carrière opgeven voor het onbekende? Je moet het maar durven. Alda Cheryl Balde (55), roepnaam Cheryl, heeft ballen. Ze geeft haar veilige leven op in de Filipijnen en vertrekt naar Nederland. Haar doel? Aan de slag als GIS Specialist. Benieuwd hoe Voort haar hierbij helpt? Lees maar.

Cheryl Balde (55) is architect in de Filipijnen. Ze werkt voor het ministerie, geeft leiding aan collega’s en heeft een stabiele basis opgezet. Maar dan krijgt ze plots de kans om in Nederland een master te volgen aan de Universiteit van Twente. Specialisatie binnen GIS en Remote sensing. Een kans die Cheryl niet wil laten lopen. Dus ze besluit haar koffers te pakken en vertrekt naar Nederland.

Eigenlijk heeft Cheryl de intentie om na haar master terug te gaan naar de Filipijnen, maar die plannen wijzigen opeens. Ze ontmoet de vader van haar twee kinderen. Teruggaan was een no go geworden. Na haar inburgering kan ze dan eindelijk aan de slag binnen het werkveld waar ze altijd zo van heeft gedroomd.

“Ik heb al die tijd een doel in mijn hoofd gehad en Voort zorgt ervoor dat ik dat doel kan behalen.”
Alda Cheryl Balde

Op zoek naar uitdaging

Ze start bij een ingenieursbureau als tekenaar. Een mooie eerste kans. Naast het ontwerpen houdt ze zich bezig met andere taken zoals het helpen van de engineers met het samenstellen van vergunning rapportages en voorbereidend werk voor sterkteberekeningen van pijpleidingen. Juist die afwisseling zorgt dat Cheryl het ruim tien jaar leuk blijft vinden. Toch heeft ze behoefte aan meer uitdaging. Ze wil op het niveau van haar master gaan werken. Een oud-collega attendeert haar op Voort. Cheryl komt met Voort in contact en het klikt vanaf het eerste moment.

Cheryl heeft een ambitie: een baan als GIS specialist. Ze kan aan de slag als medewerker Datamanagement bij Alliander. Een stap in de goede richting. Ze doet veel jaren werkervaring op en volgt trainingen en cursussen om haar kennis bij te spijkeren. “Ik heb al die tijd een doel in mijn hoofd gehad en Voort zorgt ervoor dat ik dat doel kan behalen,” legt Cheryl uit.

“Ik ben trots op mijn ontwikkeling van de afgelopen jaren. Ik ben in een rap tempo erg gegroeid.”

Waardevol voor de arbeidsmarkt

Dan doet zich een kans voor om nog dichterbij haar doel te komen. Het Voort Talentprogramma GIS Advanced Program. Een nieuw talentprogramma waarin een professional binnen één jaar de kans krijgt om zich te ontpoppen tot GIS specialist. Volledig betaald. De eerste lichting startte in september 2021 en Cheryl besluit deel te nemen. Al snel leert ze de kneepjes van Esri en andere GIS-technologie. Die kennis kan ze direct in de praktijk toepassen bij haar nieuwe baan als GIS Data Analist. Een unieke kans.

Inmiddels werkt Cheryl nu bijna vijf jaar bij Voort. Uniek, want vaak komen professionals na een tijdje in dienst bij de opdrachtgever. “De ontwikkelmogelijkheden van Voort zorgen ervoor dat ik waardevol blijf voor de arbeidsmarkt. En het leren met andere professionals maakt het extra leuk. Je hebt mensen van de oudere generatie, zoals ik, maar ook net afgestudeerden. Iedereen heeft een ander perspectief en dat is mooi om te zien.”

Ook haar persoonlijke vaardigheden schieten de lucht in. Profileren, adviseren, timemanagement en efficiënt communiceren komen allemaal aan bod in het talentprogramma. “Ik ben trots op mijn ontwikkeling van de afgelopen jaren. Ik ben in een rap tempo erg gegroeid. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk.”

Een match met wensen en ambitie

Voorlopig is Cheryl nog wel even zoet met het talentprogramma. Binnenkort gaat het bedrijf waar ze werkt over naar ArcGIS Pro, een van de systemen waar Cheryl binnenkort goed mee kan werken dankzij het talentprogramma. Dat gaat haar werk een stuk makkelijker maken. “Ik ben dankbaar voor de kansen en opleidingsmogelijkheden die Voort heeft geboden. Ik heb als een soort spons alle kennis tot me genomen en dat maakt waar ik nu sta.” Wat de toekomst te bieden heeft? Dat weet ze nog niet. Ze hoopt in ieder geval door te groeien naar GIS specialist. Voort gaat haar daar zeker bij helpen.

Jezelf ook versterken?

Geef jezelf een voorsprong en kies voor het talentprogramma GIS Advanced Program of een van de andere talentprogramma’s van Voort. Je leert naast je baan met andere professionals zoals jij. Of je nou een starter bent of een ervaren professional. Wij vinden een baan voor je waar jij kan groeien en verzorgen jouw talentprogramma. De kosten zijn voor ons. Kom eens vrijblijvend oriënteren!