Wat verdien je in de civiele techniek (salaris)?

Terug naar overzicht
Arbeidsvoorwaarden in de techniek

Wat verdien je in de civiele techniek (salaris)?

Een technische studie is altijd een goede keus. De kans op een baan is heel groot. Ook over het civiele techniek salaris voor starters valt niet te klagen.

Civiele techniek salaris

Hoe hoog je salaris is, is afhankelijk van je leeftijd en werkervaring. Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer je verdient. Zo kunnen vooral hoogopgeleide civielers rekenen op een stijging van hun inkomen. Zo zijn er genoeg technische professionals met een civiele achtergrond die op een bruto maandsalaris zitten van bijna €5000,-. Dit komt door hun deskundigheid en zeer specifieke kennis. Maar het salaris voor minder gespecialiseerde functies en startersfuncties ligt een stuk lager.

Ook interessant

Civiele techniek salarissen

Tijdens de MBO opleiding civiele techniek leer je alles over onder andere het vakgebied grond-, weg- en waterbouw. Na je opleiding kun je jouw opgedane kennis direct in de praktijk gaan toepassen voor een prima salaris. Zo ligt het startsalaris voor bijvoorbeeld een junior werkvoorbereider tussen de €1800,- en €2000,- bruto per maand. Ook je kansen op een baan zijn na je studie erg goed en je inkomen groeit naar mate je meer werkervaring opdoet.

Het inkomen na afronding van een HBO opleiding

Afgestudeerde HBO’ers halen veel voordeel uit hun civiele opleiding. Met de huidige schaarste van technische professionals op de arbeidsmarkt, zien bedrijven ze graag komen. En hebben daar ook geld voor over. Je kunt aan het werk bij aannemers, bouwbedrijven, ontwerp- en adviesbureaus of bij de overheid. De focus van de functies ligt meestal op de voorbereiding van het project. En de coördinatie van de uitvoering. Naast een gemiddelde startsalaris van tussen de €2000,- en €2500,- krijg je de ruimte om te door te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

Ook interessant

Het startsalaris in de civiele techniek

Met een universitaire opleiding richting civiele techniek ligt het gemiddelde startsalaris tussen €2400,- en €2600,- bruto per maand. Per bedrijf verschilt dit. En afhankelijk van leeftijd en ervaring kan het salaris hoger, of juist lager, uitvallen. Ook bij WO functies ligt de nadruk van jouw werkzaamheden op de werkvoorbereiding van het project. En de coördinatie bij de uitvoering van een project. Daarnaast kun je je specialiseren in een discipline. Zo word je een deskundige op dat gebied en een gewilde technische professional op de arbeidsmarkt.

Door heel Nederland zijn er interessante projecten in de civiele techniek

Werken aan projecten door heel het land

Een goed salaris is mooi meegenomen. Maar voor de meeste technische professionals is dit niet de belangrijkste factor bij het kiezen van een baan. Meewerken aan interessante projecten is voor hen van groot belang. En ook de mogelijkheid om zichzelf te blijven ontwikkelen. Met de trainingen van Voort groeien technische professionals verder.

Ben je op zoek naar een baan in de techniek?

Bekijk onze vacatures en solliciteer op een passende functie!

Bekijk alle vacatures