Het salaris van een bouwkundig tekenaar

Terug naar overzicht
Arbeidsvoorwaarden in de techniek

Het salaris van een bouwkundig tekenaar

De functie van een bouwkundig tekenaar bestaat voornamelijk uit het tekenen van bouwprojecten. De basis voor de tekeningen wordt vaak gemaakt door een architect. En het is de taak van de tekenaar om alle details uit te tekenen.

Functie met verantwoordelijkheid

Door de tekeningen van een bouwkundig tekenaar weet de aannemer of projectleider precies wat er moet gebeuren op de bouwplaats. Een bouwkundig tekenaar is daarom ook wel de spil tussen de ontwerp- en uitvoerfase. Hij of zij combineert de basistekening van de architect met de informatie van de aannemer. Een verantwoordelijke functie waarbij veel contact is tussen diverse partijen. Maar wat is het salaris van een bouwkundig tekenaar?

Lees ook

Salaris bouwkundig tekenaar

Het salaris van een bouwkundig tekenaar ligt gemiddeld tussen de €1800,- en €3500,- bruto per maand. En zoals bij alle functies is de hoogte van het maandloon afhankelijk van onder andere opleiding, jaren werkervaring en de mate van verantwoordelijkheid in de functie. Hoe hoger de verantwoordelijkheid voor een opdracht, hoe meer een tekenaar verdient. Daarnaast kunnen bouwkundige tekenaars rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Doorgroeien in de functie

Een bouwkundig tekenaar vind gemakkelijk een baan in de technische sector. De hoogte van het loon is afhankelijk van onder andere het bedrijf, de sector en de precieze functie. Maar naast het salaris is het ook belangrijk of er doorgroeimogelijkheden zijn. En een bouwkundig tekenaar heeft op de arbeidsmarkt altijd voldoende ruimte om zichzelf verder te ontwikkelen. Wanneer er voldoende werkervaring is opgedaan, is het mogelijk om door te groeien naar bijvoorbeeld een functie als architect of projectleider.

Ben je nog op zoek naar een technische baan?

Bekijk de vacatures en solliciteer op een passende functie!

Bekijk alle vacatures

Aan de slag via Voort

Een bouwkundig tekenaar kan via Voort aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Naast een marktconform salaris worden er goede secundaire arbeidsvoorwaarden gegeven. En ook ontwikkeling wordt aangemoedigd. Zo kunnen alle professionals van Voort trainingen volgen om vooruit te gaan op zowel professioneel als persoonlijk vlak.