Blog

Dit vinden techniekbedrijven van een trainee op de werkvloer

5 augustus 2020

Boskalis en Optimus Sorters halen graag trainees binnen. ‘Ze zijn leergierig, proactief en kunnen nog echt groeien,’ vertelt Patrick van Deelen van Optimus Sorters. ‘Trainees vinden alles nog interessant,’ weet ook Dennis van Beek van Boskalis. Ontdek hun ervaring met technische trainees.

Boskalis over de trainees van Voort

Dennis van Beek is projectleider bij Boskalis, een van de grootste baggermaatschappijen ter wereld. Daar zorgt hij momenteel dat een stuk kanaal wordt verbreed en verdiept. De uitdaging van dit project is dat het werk in het droge plaatsvindt.

Boskalis werkt met twee grote bouwkuipen op zo’n vijf meter onder waterniveau. ‘Als je omhoog kijkt varen de schepen voorbij’, vertelt Dennis. ‘Doen wij ons werk niet goed, dan loopt het kanaal leeg.’ Ter ondersteuning schakelde Dennis trainee Ann in. Nadat zij de opleiding Geology and Geophysics afrondde koos zij voor het traineeship projectmanagement bij Voort.

quote

Het plezierige van een trainees is dat ze heel groen en onbevangen zijn. Alles is nieuw voor ze. Alles is interessant voor ze.

Dennis van Beek van Boskalis

Passie en enthousiasme

Als werkvoorbereider zorgt Ann dat alles geregeld is, zodat het project soepel kan verlopen. Wat maakt dat Dennis voor een trainee koos en geen ervaren kracht?

‘Het plezierige van een trainee is dat ze heel groen en onbevangen zijn. Alles is nieuw voor ze. Alles is interessant voor ze. Ik kan er ook iemand op zetten met meer werkervaring, maar die brengen niet altijd dezelfde passie en enthousiasme mee. Ook vind ik het leuk om mensen te begeleiden en mijn kennis over te brengen.’

Snel in hun rol

Dennis ziet zeker de meerwaarde van een trainee ten opzichte van een starter. ‘Op school doen techneuten veel kennis op. Maar dan gaan ze werken en blijkt al snel dat ze weinig met die kennis doen in de praktijk’, legt hij uit.

De studie zorgt er vooral voor dat mensen een bepaald denkniveau bereiken en de juiste achtergrondkennis hebben. In de praktijk moeten ze vervolgens nog veel leren. ‘Trainees pakken dat heel snel op. Ik merk bijvoorbeeld dat zij contractgesprekken steeds beter volgen en begrijpen. Wat ze in het traineeship leren, kunnen ze meteen toepassen in het project.’

Zo ervaren trainees in de techniek de coronacrisis

9 min. leestijd 30 april 2020

Optimus Sorters over de trainees van Voort

Patrick van Deelen is Service Manager bij Optimus Sorters in Beuningen. Optimus biedt sorteeroplossingen aan voor onder andere e-fulfilment, post & pakket en warehousing. De organisatie zorgt voor ontwerp, productie, installatie en natuurlijk onderhoud van deze sorteermachines. Op dit moment begeleidt Patrick drie trainees van Voort. ‘Ik vind trainees in de organisatie heel belangrijk. Ze zijn leergierig, proactief en kunnen nog echt groeien.’

quote

Mijn consultant bij Voort weet wat ik zoek. Op basis van die wensen kan hij nu scherp selecteren.

Patrick van Deelen van Optimus Sorters

Twee trainees werken als Service PLC Engineers en houden zich bezig met preventief onderhoud, storingen en facilitaire zaken. Beide professionals volgen het traineeship industriële automatisering bij Voort en gaan voor hun werk vaak zelfstandig op pad. Ook naar het buitenland.

De derde trainee is PLC Engineer en werkt aan de software en modificaties van sorteeroplossingen. Hij is al toe aan zijn tweede traineeship bij Voort. Nadat hij industriële automatisering afrondde, begon hij aan het traineeship mechatronics.

Overal op inzetten

De trainees worden door zowel Voort als Optimus ondersteund in hun ontwikkeling, onder andere op het gebied van hun persoonlijke ontwikkeling en communicatievaardigheden. Maar ook hun technische vaardigheden worden versterkt. ‘Ik kan de trainees bijna overal op inzetten in korte tijd’, vertelt Patrick.

‘Mijn consultant bij Voort weet inmiddels wat ik zoek’, vervolgt hij. ‘Op basis van die wensen kan hij nu scherp selecteren. Ik heb zo’n zes of zeven trainees van Voort gehad. Op een na waren dat hele goede matches. Ik zie geen nadelen aan een traineeship. Het is goed voor de ontwikkeling van mensen en ik ga er graag mee door.’

Trainees aannemen, waarom zou u?

U wilt uw organisatie verder brengen met technische talenten. Maar hoe vindt en bindt u die? Alle concullega’s jagen tenslotte op dezelfde profielen. En professionals willen continu leren en ontwikkelen. Ontdek in deze whitepaper hoe een trainee u ontzorgt.

Trainees aannemen, waarom zou u?

Wat houdt een traineeship in en hoe maakt een trainee voor uw bedrijf het verschil? Dat leggen we uit in deze whitepaper.