Blog

5 redenen dat detachering een goede keuze is

3 min. leestijd 27 januari 2018

Detachering is er zeker niet alleen voor het opvangen van tijdelijke vacatures, zoals vervanging voor zwangerschapsverlof of vanwege ziekte. In de technische sector zijn er genoeg bedrijven die via een detacheringsbureau de juiste professionals willen vinden. Dit komt door de krappe arbeidsmarkt, waardoor bedrijven hard werken om aan het juiste technisch personeel te komen. Door samen te werken met een detacheerder kunnen bedrijven veel tijd besparen in de werving van werknemers. Maar wat levert het op voor jou?

5 voordelen van werken via detachering

Voor professionals kan het werken via een detacheringsbureau ervoor zorgen dat je in een hoog tempo groeit. Je gaat bij een opdrachtgever aan de slag om gevarieerde werkervaring op te doen en jouw vaardigheden te verbeteren.

1. Een kijkje in verschillende keukens

Doordat je via het detacheringsbureau bij meerdere opdrachtgevers aan het werk kunt, doe je snel gevarieerde werkervaring op. Zo kun je bij allerlei bedrijven ervaren hoe de bedrijfscultuur is en je leert omgaan met deze verschillende culturen. Hierdoor wordt je een flexibele professional die bij iedere werkgever binnen een mum van tijd gewend is aan het bedrijf. Het is trouwens niet zo dat je als gedetacheerde altijd tijdelijk ergens in dienst bent. Je kunt ook meerdere jaren bij een opdrachtgever werken via een detacheringsbureau.

2. Veel afwisseling en toch zekerheid

Door detachering kom je in enkele jaren op veel plekken. Dit zorgt ervoor dat jouw werk erg veelzijdig is en jij in korte tijd veel werkervaring opdoet. Is het zekerheid waar je naartoe streeft? Ook dit is een optie bij detacheerders. Je kunt als professional een vast dienstverband aangaan met een bureau. Zo ben je zeker van een vast inkomen en kun je toch gaan voor afwisselend werk door tijdelijke opdrachten aan te nemen.

3. Ontwikkelen in sneltreinvaart

Doordat je de mogelijkheid hebt om in enkele jaren bij meerdere bedrijven aan de slag te gaan, ontwikkel jij je in een snel tempo. Je merkt al gauw wat wel bij je past en wat niet. Hier kan het detacheringsbureau bij een volgende opdracht rekening mee houden. Ook zijn er vaak diverse ontwikkelingsmogelijkheden bij de detacheerder. Of je hebt een opleidingsbudget dat je kunt gebruiken voor cursussen of studies.

Wil jij snel doorgroeien?

Combineer werken en leren met het Jong professional programma

4. Zelf jouw carrière bepalen

Ben je goed in wat je doet en blijkt dit ook? Dan wordt het een stuk gemakkelijker om jouw carrière te sturen. Bepaal wat je wilt in een baan en geef dit aan bij je consultant. Hij of zij gaat dan op zoek naar de baan die bij je ambities past. Jij kunt je in de tussentijd gewoon blijven focussen op je huidige baan.

5. Goede arbeidsvoorwaarden

De arbeidsvoorwaarden bij detachering zijn vaak vrij goed. Het komt met regelmaat voor dat je via een detacheringsbureau meer verdient dan wanneer je direct bij een werkgever in dienst treed.

Meer weten over het werken via een detacheerder?

Voordat je via een detacheerder aan de slag gaat, moet je goed nadenken over wat jouw ambities zijn. En probeer er ook achter te komen wat het detacheringsbureau voor jou en je ontwikkeling doet.

Ben je nieuwsgierig naar hoe het is om voor een detacheringsbureau te werken? Neem dan contact op met een consultant bij jou in de buurt en kom meer te weten.